Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Stora deadline-dagen idag – dessa ligor stänger idag & dessa stänger senare

Statistikbloggen

Snart sätter många ligor “p” för det så kallade vinterfönstret. Men det är inte alla ligor som gör det redan idag. Den här genomgången av deadline-datum är avsedd som ett komplement till alla nyheter kring övergångar – såväl rykten som bekräftade övergångar.

Att den 31:a januari är den stora deadline-dagen råder det inget tvivel om tack vare Statistikbloggens summering. Så här ser den ut:

20200118-transferwindows-early-2020

Samtliga av de fem bäst rankade ligorna i Europa stänger sina transferfönster idag. 7 av de 9 bäst rankade stänger idag. 8 av de 11 bäst rankade stänger idag. 31:a januari är verkligen den stora deadline-dagen.

Men som genomköraren visar: det finns gott om ligor som stänger sina transferfönster senare. Alla datum finns i tabellen ovan.

***

Rent generellt brukar inte de absolut största/tyngsta värvningarna ske under vinterfönstret. Vi ser dessa under sommarfönstret. Som när Ronaldo gick till United, sedan till Real och nu senast Juventus. Samma visa för Zlatan Ibrahimovic fram till flytten till MLS i slutet av mars 2018.

Annons

Ibland sker dock värvningar av de större namnen som för en massa år sedan när Fernando Torres gick från Liverpool till Chelsea i januari 2011.

***

För att hålla koll på vilka övergångar som sker idag på “Deadline Day” – kasta ett öga på www.fotbollskanalen.se eller kolla med mobil-appen Fotbollskanalen.

Publicerad 2020-01-31 17:10

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto