Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Efter Milans kryssmatch i söndags – så ser poängtrenden ut sedan nyår

Statistikbloggen

Efter tre raka segrar för AC Milan i Serie A kom den första motgången i söndags. Hemma mot Verona blev det bara 1–1 i Zlatans frånvaro. Men trots allt har Milan nu 5 raka utan förlust i ligan: 3 segrar och 2 kryss. Hur står sig detta innan Zlatan anslöt? Dags för en ny koll!

Så här har det sett ut – Milans poängbana fram till Zlatan-värvningen och därefter hur det sett ut efter värvningen:

20200206-ac-milan-2019-20-22omg-innan-efter-zlatan
Före Zlatan: 21 poäng / 17 matcher = 1,235 p/match
Med Zlatan: 11 poäng / 5 matcher = 2,2 p/match

Zlatan-effekten är just nu 78 procent bättre poängsnitt. Detta trots endast 1 mål från Zlatan på 4 spelade matcher över de 5 omgångar som avverkats.

Milan är definitivt med i kampen om en Europa League-plats just nu. Om Milan lyckats knipa en europaplats (EL eller CL) när ligan är färdigspelad mot slutet av maj återstår att se. Om den positiva trenden med Zlatan i laget håller i sig så ser det lovande ut. I en framtida Milan-koll är målsättningen att få med en genomgång kring hur många poäng som krävts sedan 2004–05 (20 lag i ligan) för ett lag att knipa fjärdeplatsen som denna säsong är den sista CL-platsen. Samtliga fyra CL-platser i Serie A är direktplatser till gruppspelet. Ingen CL-plats innebär kvalspel.

Annons

***

Nästa match för Zlatan och hans Milan är bortaderbyt i ligaspelet mot Inter på söndag (9:e februari). Därefter (onsdag 12:e februari) är det Milan–Juventus i första mötet i dubbelmötet i semifinalen i Coppa Italia, den italienska cupen. Så ser Milans absolut närmaste framtid ut.

 

Publicerad 2020-02-03 17:58

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto