POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
2v

Efter Milans kryssmatch i söndags – så ser poängtrenden ut sedan nyår

Efter tre raka segrar för AC Milan i Serie A kom den första motgången i söndags. Hemma mot Verona blev det bara 1–1 i Zlatans frånvaro. Men trots allt har Milan nu 5 raka utan förlust i ligan: 3 segrar och 2 kryss. Hur står sig detta innan Zlatan anslöt? Dags för en ny koll!

Så här har det sett ut – Milans poängbana fram till Zlatan-värvningen och därefter hur det sett ut efter värvningen:

20200206-ac-milan-2019-20-22omg-innan-efter-zlatan
Före Zlatan: 21 poäng / 17 matcher = 1,235 p/match
Med Zlatan: 11 poäng / 5 matcher = 2,2 p/match

Zlatan-effekten är just nu 78 procent bättre poängsnitt. Detta trots endast 1 mål från Zlatan på 4 spelade matcher över de 5 omgångar som avverkats.

Milan är definitivt med i kampen om en Europa League-plats just nu. Om Milan lyckats knipa en europaplats (EL eller CL) när ligan är färdigspelad mot slutet av maj återstår att se. Om den positiva trenden med Zlatan i laget håller i sig så ser det lovande ut. I en framtida Milan-koll är målsättningen att få med en genomgång kring hur många poäng som krävts sedan 2004–05 (20 lag i ligan) för ett lag att knipa fjärdeplatsen som denna säsong är den sista CL-platsen. Samtliga fyra CL-platser i Serie A är direktplatser till gruppspelet. Ingen CL-plats innebär kvalspel.

***

Nästa match för Zlatan och hans Milan är bortaderbyt i ligaspelet mot Inter på söndag (9:e februari). Därefter (onsdag 12:e februari) är det Milan–Juventus i första mötet i dubbelmötet i semifinalen i Coppa Italia, den italienska cupen. Så ser Milans absolut närmaste framtid ut.

 

Publicerad 2020-02-03 kl 17:58
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå