Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ny koll på Guldskon efter Ronaldos målform - mål i 9 raka ligamatcher

I söndags gjorde Cristiano Ronaldo mål – igen. Därmed har Superportugisen gjort mål i nio raka omgångar. Totalt 14 mål på senaste 9 omgångarna och minst 1 mål i varje match. Nu är han verkligen att räkna med i kampen om Guldskon denna säsong. Men fortfarande är det Lazios anfallare Ciro Immobile som leder. Dags för en ny grafisk koll på hur målutvecklingen har skett för de mest intressanta spelarna.

Ronaldo (CR7) är nu uppe på fjärde plats i denna tävling. Han delar dock denna plats med den 19-årige norrmannen Erling Braut Håland, som dock inte är med i diagrammen nedan för antal gjorda mål och antal poäng:

ANNONS

20200206-guldskon-just-nu-grafiskt

Samtliga spelare i diagrammet ovan tilldelas 2,0 poäng per ligamål. Det gör att diagrammet för antal poäng blir identiskt men med annan skala för Y-axeln:

20200206-guldskon-just-nu-grafiskt-points

Kanske borde Håland vara med i diagrammen ovan. Dortmund köpte loss honom från Salzburg strax efter nyår för cirka 20 miljoner euro. Detta kan jämföras med de cirka 9 miljoner euro som Dortmund pungade ut till AIK för Alexander Isak. Håland kostade cirka 120 procent mer än Alexander Isak.

Sedan flytten till Dortmund har Håland spelat i samtliga tre ligamatcher och inledde med hattrick, sedan två matcher i rad med två mål i varje. Med andra ord: den 19-årige Håland har den imponerande inledningen med 7 mål på 3 matcher i Bundesliga. Det är 14 poäng för Guldskon. Innan flytten till Dortmund blev det ett flertal ligamål för Salzburg där varje mål värderas till 1,5 poäng eftersom Österrikes liga är rankad inom intervallet 6–21.

ANNONS

***

I nästa koll på Guldskon är det högst sannolikt att Håland kläms in.

***

Stora frågan är väl vad som händer med Barcelonas målmaskin Messi. Nu har han stått och stampat med 2 mål på senaste 7 omgångarna. Nu återstår det 16 omgångar av La Liga denna säsong och Messi är 11 gjorda mål bakom Immobile. Det innebär att minst 12 mål måste göras på 16 omgångar för att gå om. Den “gamle gode Messi” fixar det hur lätt som helst – men fixar Messi av årgång 2020 detta? Återstår att se.

***

Vem tror ni läsare vinner kampen om Guldskon denna säsong?

Publicerad 2020-02-06 kl 19:59

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto