Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ny koll på Guldskon efter Ronaldos målform - mål i 10 (!) raka ligamatcher

Statistikbloggen

Cristiano Ronaldos målform är helt otrolig nu. I helgen gjorde han mål för den tionde ligamatchen men även ligaomgången i rad. Senast exakt detta hände för Ronaldo var hösten 2014 vilket är gällande personbästa. Målformen i ligan gör att han har tagit rejäla kliv uppåt på topplistan för kampen om Guldskon 2019–20.

Det mesta gick Cristiano Ronaldos väg i helgen – huvudkonkurrenterna Immobile, Lewandowski, Werner och Håland klev av sina ligamatcher i helgen helt mållösa medan han själv gjorde ett mål och är därmed uppe på delad tredjeplats. Så här ser poängdiagrammet ut:

20200210-guldskon-just-nu-grafiskt-points

I diagrammet ovan är varje ligamål omräknat till poäng. Mål i de fem bäst rankade ligorna är värda 2,0 poäng styck, medan mål i ligorna rankade 6–21 är värda 1,5 poäng styck. Det gör att Hålands ligamål för Salzburg hösten 2019 var värda 1,5 poäng styck och inte 2,0 poäng styck. Siffrorna inom parentes visar vilken plats respektive spelare befinner sig på i topplistan.

Annons

Topplistan poängmässigt ser ut enligt följande i tabellform…

1 Immobile, 50p, Lazio
2 Lewandowski, 44p, Bayern München
3 C Ronaldo, 40p, Juventus
3 T Werner, 40p, Leipzig
5 Håland, 40p, Salzburg (24p) & Dortmund (14p)
x Leo Messi, 28p, Barcelona
x Zlatan, 4p, AC Milan (endast våren 2020)

Så här ser det när målen – inte – räknats om till poäng, men med info kring var spelarna ligger till i “poängtopplistan”:

20200210-guldskon-just-nu-grafiskt

Vi ser här i diagrammet ovan hur Zlatan Ibrahimovic ligger till efter de två första målen för Milan i Serie A. Anmärkningsvärt är också hur Messi står och stampar just nu. Men det ska inte glömmas bort att Messi på de senaste 2 ligamatcherna för Barca gjort hela 5 målgivande passningar vilket är ett riktigt bra facit som bättrar på argentinarens karriärstatus. Men för Guldskon är det som bekant målen och inte målgivande passningarna som räknas.

Annons

***

Ronaldos nästa ligamatch är hemma mot Brescia nu på söndag den 16:e februari. Mål i den matchen och nytt personbästa är ett faktum.

Publicerad 2020-02-10 02:01

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto