POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
1v

Ny koll på Guldskon efter Ronaldos målform - mål i 10 (!) raka ligamatcher

Cristiano Ronaldos målform är helt otrolig nu. I helgen gjorde han mål för den tionde ligamatchen men även ligaomgången i rad. Senast exakt detta hände för Ronaldo var hösten 2014 vilket är gällande personbästa. Målformen i ligan gör att han har tagit rejäla kliv uppåt på topplistan för kampen om Guldskon 2019–20.

Det mesta gick Cristiano Ronaldos väg i helgen – huvudkonkurrenterna Immobile, Lewandowski, Werner och Håland klev av sina ligamatcher i helgen helt mållösa medan han själv gjorde ett mål och är därmed uppe på delad tredjeplats. Så här ser poängdiagrammet ut:

20200210-guldskon-just-nu-grafiskt-points

I diagrammet ovan är varje ligamål omräknat till poäng. Mål i de fem bäst rankade ligorna är värda 2,0 poäng styck, medan mål i ligorna rankade 6–21 är värda 1,5 poäng styck. Det gör att Hålands ligamål för Salzburg hösten 2019 var värda 1,5 poäng styck och inte 2,0 poäng styck. Siffrorna inom parentes visar vilken plats respektive spelare befinner sig på i topplistan.

Topplistan poängmässigt ser ut enligt följande i tabellform…

1 Immobile, 50p, Lazio
2 Lewandowski, 44p, Bayern München
3 C Ronaldo, 40p, Juventus
3 T Werner, 40p, Leipzig
5 Håland, 40p, Salzburg (24p) & Dortmund (14p)
x Leo Messi, 28p, Barcelona
x Zlatan, 4p, AC Milan (endast våren 2020)

Så här ser det när målen – inte – räknats om till poäng, men med info kring var spelarna ligger till i “poängtopplistan”:

20200210-guldskon-just-nu-grafiskt

Vi ser här i diagrammet ovan hur Zlatan Ibrahimovic ligger till efter de två första målen för Milan i Serie A. Anmärkningsvärt är också hur Messi står och stampar just nu. Men det ska inte glömmas bort att Messi på de senaste 2 ligamatcherna för Barca gjort hela 5 målgivande passningar vilket är ett riktigt bra facit som bättrar på argentinarens karriärstatus. Men för Guldskon är det som bekant målen och inte målgivande passningarna som räknas.

***

Ronaldos nästa ligamatch är hemma mot Brescia nu på söndag den 16:e februari. Mål i den matchen och nytt personbästa är ett faktum.

Publicerad 2020-02-10 kl 02:01
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå