Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Inför Milan–Juve i cupsemin på torsdag kväll: Juventus har en superstatistik

Statistikbloggen

På torsdag kväll (13:e februari) spelar Milan och Juventus det första mötet av två i den italienska cupens semifinal. På senare år har Juventus en makalöst bra statistik mot just Milan. Men nu är Zlatan Ibrahimovic tillbaks i Milan och frågan är om denna återkomst kan hjälpa Milan att besegra Juventus. Först väntar de två mötena i cupen och en bit in i april väntar ett hemmamöte i Serie A.

Så här ser den inbördes statistiken ut på senare år – Juventus har just nu en levande svit som är hela nio (!) raka segrar:

20200212-juve-milan

Bokstäverna “M” och “J” avser vilket lag som har hemmaplan. Kolumnerna längst ut till höger avser antal gjorda mål för respektive lag.

***

Förra gången Zlatan var i Milan vann “rödsvart-randigt” endast 1 gång mot Juventus på 6 försök. 1 seger, 2 kryss och 3 förluster blev det över de två säsongerna.

Ska Juventus vinna sin 10:e raka tävlingsmatch mot Milan på torsdag eller ska Milan, nu med Zlatan i laget, sätta stopp för den levande sviten? Vad tror ni läsare?

Annons
Publicerad 2020-02-12 10:38

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto