Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

"Zlatan-Milan" har nu tre raka matcher utan förlust mot Juventus

Statistikbloggen

Milan var inte allt för långt ifrån att vinna den första matchen mot Juventus på “år och dagar” på torsdagkvällen. 1–0-ledning och cupmatchen var nästan slut – då blev det straff för Juventus och Cristiano Ronaldo kvitterade till 1–1 som matchen slutade. Men trots utebliven seger kan Milan ändå gotta sig åt att Juventus supersvit med 9 raka vinster (med 19–4 i total målskillnad) fick ett slut.

Milans kryss som punkterade Juventus segersvit för tankarna till hur det kan vinkas. En av dessa varianter är nu att “Milan-med-Zlatan-i-laget” har tre raka utan förlust mot Juventus. Samtliga tre är kryssmatcher. Så här har det sett ut för Milan mot Juventus sedan Zlatan Ibrahimovic blev Milan-spelare första gången (2010):

20200214-juve-milan

En Juventus-vinkel är krysset att Turin-laget har 11 raka matcher utan förlust när straffläggning exkluderas. Juventus senaste förlust mot Milan, exklusive straffläggningsavgörande, är 22:a oktober 2016 – borta mot Milan på San Siro.

Ytterligare trevlig statistik med Juventus-ögon är att laget har hela 12 raka matcher utan förlust på hemmaplan. Nästan alla matcher är dessutom segrar (se tabellen ovan).

Annons

Zlatan Ibrahimovic drog på sig ett gult kort mot Juventus i cupmatchen i går kväll och av rapporteringarna att döma missar han bortareturen mot Juventus i Turin den 4:e mars.

Publicerad 2020-02-14 10:29

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto