Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ny koll på Guldskon efter att Ronaldos supersvit (mål i 10 raka) bröts i helgen

Statistikbloggen

Inför helgens ligaspel i toppfotbollen hade Cristiano Ronaldo gjort mål i 10 raka omgångar i Serie A. Men i söndagens match (hemma mot Brescia) sprack sviten då tränaren valde att inte ta med portugisen i matchtruppen. Samtidigt som CR7 inte fick möjlighet att försöka göra nya mål i helgen lyckades Guldskon-ledaren Immobile att skriva in sig i målprotokollet på nytt med sitt 26:e för säsongen vilket innebär fortsatt ledning med någorlunda marginal. Därmed läge att ta en nytt titt på den grafiska utvecklingen för Guldskon-tävlingen denna säsong.

Så här ser läget ut poängmässigt – vilket är av störst intresse då Guldskon handlar om flest poäng och inte flest mål:

20200217-guldskon-just-nu-grafiskt-points

52 poäng är han uppe i nu – Lazios målmaskin Immobile. 26 mål ger 52 poäng då målen i den topp 5-rankade ligan Serie A är värda 2 poäng styck. Det syns också i diagrammet ovan att Ronaldos kurva inte fortsatte upp efter mål i 10 raka omgångar.

Ronaldo har naturligtvis chans på att förlänga sin svit beträffande mål i ett visst antal ligamatcher. Gör Ronaldo mål i nästa ligamatch han spelar i förlängs den sviten till 11. Men gällande mål i varje omgång stannade sviten vid 10 i följd. Om Ronaldo någonsin kommer att upprepa detta med mål i så många som 10 raka omgångar återstår att se.

Annons

Vi ser också ett litet skutt upp för Zlatan Ibrahimovic. Det handlar om målet i Milano-derbyt mot Inter. Dessutom syns det tydligt hur Messi fortsätter att stå och stampa på en viss nivå som är 28 poäng vilket handlar om 14 mål där varje är värt 2,0 poäng styck. Det ska nog mycket till för att Messi ska kunna vinna Guldskon denna säsong.

***

Så här ser diagrammet ut gällande antalet mål:

20200217-guldskon-just-nu-grafiskt

Den stora skillnaden mellan detta diagram ovan och det som handlar om målen är norrmannen Håland, som just nu representerar Dortmund. Hans mål för Salzburg hösten 2019 i Österrikes liga är bara värda 1,5 poäng styck.

***

Ikväll spelas Milan – Torino i Serie A. Återstår att se hur startelvorna blir och om Zlatan kommer att göra nya mål. För den som vill kasta ett öga på matchen är kanalen C More Fotboll det rätta sättet. Avsparkstiden är 20:45.

Annons
Publicerad 2020-02-17 16:34

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto