Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ny koll på Guldskon efter Ronaldos målform - mål i 11 (!) raka ligamatcher

Statistikbloggen

Nu har Cristiano Ronaldo gjort mål i 11 raka – spelade – ligamatcher efter helgens nya mål. Målsviten inleddes med mål i 10 raka spelade matcher över 10 raka ligaomgångar, därefter vilades Ronaldo av tränaren och nu åter i ligaspelet blev det alltså ett nytt mål. Men det mest noterbara denna helg är Messis fyra (!) mål i Barcas 5–0-kross. Kanske är den lille argentinaren att räkna med i Guldskon efter detta målkalas?

Så här har poängutvecklingen sett ut hittills för den rådande toppen denna säsong:

20200223-guldskon-just-nu-grafiskt-points

Det finns en god anledning att Zlatan Ibrahimovic är med trots att han inte har någon chans att kunna vinna Guldskon denna säsong. Zlatan är en av de tre superanfallarna senaste cirka 15–20 åren – de övriga två är Leo Messi och Cristiano Ronaldo. Skulle Messi eller Ronaldo göra en “skit-säsong” så är det självklart att någon av dessa eller bägge spelare är med på grund av stjärnstatusen.

Tack vare Messis fyra nya mål blev Guldskon-toppen genast mer intressant. Det är fortfarande mer än 10 ligaomgångar kvar av säsongen och mycket kan hända.

Annons

***

Håland!

Helt otroligt!

Supernorrmannen som inte ens är 20 år är delad trea i Guldskon – och – är även med i toppen av CL-skytteligan. Dessutom gjorde han sitt 10:e CL-mål vid lägre ålder än Messi samt Ronaldo och Zlatan.

Tyvärr för Hålands del är den tyska ligan endast 34 omgångar lång. Med andra ord 4 omgångar färre än i Italien, Spanien, England och Frankrike som kör med upplägget 38 omgångar.

Publicerad 2020-02-23 17:04

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto