Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

CR7:s karriärmatch nummer 1000 blir inte ikväll heller – troligen på söndag

Statistikbloggen

Fotbollskanalen rapporterade igår (läs nyheten här) att semifinalreturen Juventus–Milan senareläggs. Matchen skulle ha spelats ikväll den 4:e mars. Nytt datum är ännu inte spikat. Det innebär att Ronaldo inte kommer att spela sin 1000:e karriärmatch ikväll.

För Cristiano Ronaldos del ser det – just nu – ut som att han kommer att spela sin 1000:e karriärmatch på söndag borta mot Bologna med ex-MFF:aren Mattias Svanberg, nybliven 21-åring, i truppen. Finns naturligtvis en risk att även denna match kan komma att senareläggas, men i skrivande stund ser läget ut på detta vis.

Sedan tidigare har Juventus–Inter, som skulle ha spelats i söndags, senarelagts till den 13:e maj vilket var finaldatumet för den italienska cupen. Nytt datum för finalen i italiska cupen är den 20:e maj.

***

Värt att veta inför Juventus nästa ligamatch, troligen borta mot Bologna på söndag, är att Cristiano Ronaldo har nätat i samtliga av de senaste 11 ligamatcherna där han har inkluderats i matchtrupperna. I den näst senaste spelade ligamatchen för Juventus, hemma mot Brescia (seger med 2–0), togs Ronaldo inte med i matchtruppen för att “vila” stjärnan. Det gjorde att sviten med mål i 10 raka ligaomgångar fick ett slut. Men sviten med mål i varje – spelad – match lever fortfarande och den är alltså 11 matcher lång. Kan bli förlängd till 12 stycken på söndag – om den matchen spelas och om Ronaldo är i speldugligt skick och att tränaren väljer att låta honom spela.

Annons

***

I det föregående blogginlägget i Statistikbloggen finns en summering för hur Cristiano Ronaldos 999 karriärmatcher på seniornivå är fördelade.

Publicerad 2020-03-04 12:49

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto