Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ny koll på storklubbarnas titelchanser – efter det senaste i cuper och ligaspelet

Statistikbloggen

Sedan senaste kollen för cirka 1 månad sedan har det hänt en del kring läget för de europeiska storklubbarnas titelchanser och hur läget ser ut. Exempelvis har Manchester City vunnit den engelska ligacupen efter finalseger mot Olof Mellbergs gamla klubb Aston Villa. Dessutom har några fler PL-klubbar sågats av.

Otroligt faktiskt att med ändå hyfsat många omgångar kvar i Premier League så är ligafyran Chelsea helt avsågat från guldchansen. Laget är 34 poäng bakom ledande Liverpool med 27 poäng (9 matcher) kvar att spela om. Ligatvåan City har däremot guldchansen kvar men i praktiken är chansen som bortblåst – City är 25 poäng bakom Liverpool med 30 poäng (10 matcher) kvar att spela om.

Så här ser läget för pokaler och chans till fler pokaler ut just nu:

 

20200311-storklubbarna-titeljakten-status-v3

Snart kommer vi se en del av lagen i sammanställningen ovan att slås ut från Champions League. Vi har möten som Liverpool–A Madrid, PSG–Dortmund, City–Real och Bayern–Chelsea där alltså 4 av dessa 8 lag kommer att skickas ut. Om ytterligare lag blir utslagna återstår att se: 11:e (ikväll), 17:e och 18:e mars spelas matcherna.

Annons
Publicerad 2020-03-11 19:49

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto