Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

"Corona-paus" för de stora ligorna: en titt på ligagulden sedan 2004–05…

Statistikbloggen

Nu när det kommer bli ont om matchresultat från de större ligorna på målservice-tjänster och i medier på grund av “Corona-pauser” är det ett ypperligt läge att åter igen kasta ett öga på senaste årens mästarlag och jämföra detta med de aktuella serieledarna – samt hur många poäng de icke serieledande regerande mästarlagen är bakom rådande serieledare.

Så här ser läget ut just nu:

20200314-topp7-ligorna-senaste-gulden

Det står i praktiken klart att maximalt fyra av fem regerande mästarlag kommer att försvara sina guld i de fem bästa ligorna. Detta eftersom Liverpool leder Premier League i överlägsen stil och ledningen är i princip ointaglig för närmast jagande laget Man City som också är regerande mästare.

I bästa fall kommer vi se 6 av 7 regerande mästare att försvara sina guld i de sju bästa ligorna.

***

Samtliga av de sju bästa ligorna med undantag för den ryska ligan har inlett en “Corona-paus”. Om även ryska ligan tar en paus återstår att se. Det ser ut som att “Corona-pauserna” i ligorna kommer att bli cirka 3 veckor långa – åtminstone.

Annons
Publicerad 2020-03-14 10:31

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto