POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
2v

Efter omgång 2 av Allsvenskan 2020 – guldchanstabellen

Nu har den andra omgången av Allsvenskan 2020 spelats klart och IFK Norrköping är det enda laget som ännu inte förlorat någon poäng. Laget har kammat hem maximalt möjliga 6 poäng. Som vanligt efter varje omgång redovisar denna blogg guldchanstabellen.

Så här ser läget ut just nu efter den andra omgången av Allsvenskan 2020:

20200619-allsvenskan-guldchanstabellen

Bakgrunden till att sju stycken lag är understrukna beror på mästarlagens föregående års tabellplaceringar sedan 16-lagsallsvenskan infördes. Så här ser den statistiken ut:

20200619-Guldlagen-1993-2019-plac-1yr-before

Vi ser i diagrammet ovan att 2014 års 12:e-placerade lag vann SM-guld 2015 – och det laget var Norrköping. Men plats 7 som sämsta placering har noterats mer än 1 gång från och med 2007 (säsongen innan 16-lagsallsvenskan sjösattes). För 14-lagsallsvenskan var plats 8 den sämsta placeringen föregående år för mästarlagen mer än 1 gång.

Norrköpings 2014–2015 sticker verkligen ut från mängden. Detta gör att det bör alltid finnas med i tankarna att ett “bottenlag” med större ekonomisk kostym från förra året – kan – överraska och vinna SM-guld i år. Historiskt sett är detta ovanligt som vi ser i diagrammet ovan.

De huvudsakliga guldkandidaterna för 2020 just nu efter omgång 2 är identiskt med läget efter premiäromgången: de tre stockholmslagen AIK, Djurgården och Hammarby samt Malmö FF och IFK Norrköping. Häcken är även tänkbar och kan inte räknas bort ännu. Allt detta baseras på tillgänglig statistik och hur detta kombineras vilket är Guldchanstabellen.

***

Nästa omgång – den tredje – inleds på söndag den 21:a juni, det vill säga dagen efter midsommardagen. Då har vi bland annat det intressanta mötet IFK Norrköping mot Djurgården. Plus Allsvenskans första Stockholmsderby: HammarbyAIK.

***

Glad Midsommar alla läsare!

PS. är det någon statistik som önskas den närmsta framtiden? Kommentera gärna i så fall.

Publicerad 2020-06-19 kl 16:37
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto