POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
4d

Efter omgång 4 av Allsvenskan 2020 – guldchanstabellen med mera

IFK Norrköping tog sin fjärde raka seger i lördags borta mot Östersund och har därmed ännu inte tappat någon poäng så här långt i Allsvenskan detta år. Avståndet ner till andraplatsen i tabellen är hela fem poäng vilket är en rekordnotering efter fyra omgångar i 16-lagsallsvenskan. Dags för en ny koll på guldchanstabellen!

Ja, IFK Norrköpings serieledning just nu är rekordstor. Tidigare har serieledningen varit 4 poäng som mest efter 4 omgångar. Men nu i denna säsong av Allsvenskan har IFK Norrköping skaffat sig en rekordstor serieledning som är hela 5 poäng stor. Är detta ett tecken på att IFK Norrköping är det blivande mästarlaget? Det återstår att se, men mycket talar för att det blir en topplacering för “Peking”. Tabellen nedan är bakgrunden till denna prognos:

20200630-allsvenskan-2008-2019-4-30-omg

När de bästa serieledningarna efter 4 omgångar summeras ser det ut enligt följande:

2020 – IFK Norrköping, 5 poäng –> ???
2014Malmö FF, 4 poäng –> SM-GULD
2018 – Hammarby, 4 poäng –> delad trea
2019Djurgården, 3 poäng –> SM-GULD

Av ovanstående summering för de fyra bästa serieledningarna att döma blir det sannolikt en trevlig tabellplacering för IFK Norrköping när Allsvenskan 2020 är färdigspelad. Bör innebära en europacup-placering.

***

Och nu över till guldchanstabellen:

20200630-allsvenskan-guldchanstabellen

Vi ser här att Hammarby ligger definitivt i riskzonen att glida ifrån guldchansen. Det “krävs” en seger i nästa match som är på torsdag hemma mot tabelltrean och nykomlingen Varberg.  Malmö FF, Djurgården och Häcken behöver minst ett kryss i nästa omgång för att nå upp till de 7 poängen som varit det lägsta som de tidigare mästarlagen haft efter 5 omgångar.

Än så länge är det alltså en större klunga med lag som har rimlig guldchans baserat på statistiska grunder: alla tre Stockholmslagen (AIK, Djurgården & Hammarby) samt Norrköping, Malmö FF och Häcken. Totalt 6 lag i dagsläget som SM-guldet 2020 troligen står mellan.

Följande lag hamnar utanför guldchansen:

Varberg, plats 3 – i egenskap av nykomling. Vi har inte sett någon nykomling som blivit mästarlag i modern tid.
Elfsborg, delad 4 – för dålig placering förra året.
Göteborg, delad 9 – förlorade sin första match denna säsong.
Falkenberg, delad 12 – för dålig placering förra året.

***

Nästa omgång – den femte – spelas 1–2:a juli. Ledaren Norrköping tar emot Elfsborg på hemmaplan. Dessutom har vi två tungviktsmöten: Malmö FF hemma mot regerande mästaren Djurgården samt IFK Göteborg hemma mot AIK.

Återstår att se efter nästa omgång ifall de 6 lag som just nu har rimlig guldchans kommer att fortsätta vara 6 stycken eller bli färre.

Publicerad 2020-06-30 kl 08:43
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto