POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
5v

Efter halva omgång 6 av Allsvenskan 2020 – guldchanstabellen

Det har varit mycket fokus kring Allsvenskan senaste dagarna/veckorna i Statistikbloggen och åter dags för en ny koll på guldchanstabellen efter att halva omgång 6 är spelad. De 4 första matcherna spelades igår söndag och ikväll spelas de resterande 4 matcherna där serieledande IFK Norrköping tar emot IFK Göteborg.

Återstår att se hur stor serieledning IFK Norrköping kommer att ha ikväll efter mötet med IFK Göteborg. Vi vet att det kommer vara minst 2 poäng men kan bli 5 poäng vilket innebär oförändrad serieledning poängmässigt jämfört med efter den femte omgången. IFK Norrköping får anses vara en mycket stark guldkandidat – men det skall inte glömmas bort att ytterligare några lag har en viss chans: bland annat Häcken som vann igår (med 3–0 på hemmaplan) mot Hammarby.

Så här ser guldchanstabellen ut i dagsläget…

20200706-allsvenskan-guldchanstabellen

Efter förra omgången – den femte – kunde vi konstatera att regerande mästarlaget med största sannolikhet kan strykas som guldkandidat denna säsong. Nu kan vi högst troligen göra samma sak med Hammarby – och AIK. Det blir med största sannolikhet inget SM-guld i år för något Stockholmslag. Detta påstående får vi avvakta någon eller några omgångar med att fastslå.

Skulle Djurgården vinna hemma ikväll mot Helsingborg innebär det 9 poäng efter 6 omgångar och en titt på alla mästarlag åren 2008–2019 visar att 10 poäng är det lägsta efter just 6 omgångar. I så fall är Djurgården 1 poäng sämre än det sämsta poängfacit ett mästarlag haft efter 6 omgångar medan AIK är 2 poäng bakom och Hammarby är hela 3 poäng bakom. De tre Stockholmslagen har verkligen inlett denna säsong för dåligt för att klassas som guldkandidater.

***

Kvällens matcher (avspark 19:00 i alla):

IFK NorrköpingIFK Göteborg
Östersund – Mjällby
Varberg – Kalmar FF
Djurgården –
Helsingborg

Lagen ovan i fet stil har åtminstone någon form av realistisk chans att vinna SM-guld i år. Mjällby och Varberg är ej i fet stil i egenskap av allsvenska nykomlingar denna säsong. Djurgården och Kalmar FF är i fet stil eftersom lagen i händelse av seger kommer att ha 9 poäng i tabellen vilket inte är helt och hållet hopplöst.

***

Som det ser ut just nu är det IFK Norrköping som är den starkaste kandidaten till SM-guldet 2020. Frågan är om ens något lag kan utmana IFK Norrköping detta år. Vad tror ni läsare?

Publicerad 2020-07-06 kl 09:33
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto