POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
3v

Efter omgång 7 av Allsvenskan 2020 – guldchanstabellen

Efter IFK Norrköpings kryss mot Malmö FF i omgång 7 av årets allsvenska säsong krympte serieledningen från 5 till 4 poäng men trots detta ser det statistiskt sett fortfarande mycket lovande ut för detta lag. Dags för en ny koll på guldchanstabellen och koll på alla serieledare efter 7 omgångar för 16-lagsserien!

Så här ser den aktuella guldchanstabellen ut:

20200714-allsvenskan-guldchanstabellen

Malmö, Häcken och Djurgården (samt Varberg) har egentligen för få poäng efter 7 omgångar men i händelse av seger i nästa omgång är respektive lag med i matchen igen. Samma sak även för Örebro SK. Men det är Malmö, Häcken och Djurgården som statistiken ger stöd för i form av att lagen inte är nykomlingar och hamnade på topp 7 förra säsongen – därför faller Örebro och Varberg bort.

AIK och Hammarby ser mer och mer ut som lag som inte kommer ta SM-guld i år. Lagen är allt för långt efter serieledande IFK Norrköping plus att lagen har presterat sämre än de 12 tidigare årens mästarlag så här långt. Dock finns fortfarande chansen till en europacup-plats via allsvensk placering.

***

Det ser allt mer ut som att IFK Norrköping kommer att få fira rejält i slutet av året när den 30:e omgången är spelad. Så här har det sett ut för tidigare årens serieledare efter 7 omgångar:

 

20200714-allsvenskan-2008-2019-7-30-omg-v2

Fem gånger tidigare har vi sett serieledande lag efter 7 omgångar som haft ledning på 3 poäng eller mer. Fyra av fem gånger har det slutat med SM-guld och en gång har det blivit en andraplats. När serieledningen varit så stor som 6 poäng har det alltid slutat med guld.

Vi ser också – och några minns säkert detta – att Helsingborg hade en väldigt bra serieledning efter 7 omgångar året 2010 men tappade sin serieledning och kom tvåa den säsongen. Denna serieledning var snäppet bättre än vad IFK Norrköping har just nu.

Den stora frågan är om IFK Norrköping kommer följa de fyra tidigare säsongerna guldlags fotspår (2008, 11, 12 & 17) eller följa tvåan Helsingborg från 2010…

Statistiken talar helt klart för en väldigt fin allsvensk säsong för IFK Norrköping.

Publicerad 2020-07-14 kl 08:22
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto