POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
1v

Ny koll på Milan i Serie A denna säsong före & efter Zlatans återkomst

Två omgångar återstår av den pågående säsongen av Serie A och det står redan klart att Juventus blir ligamästare. Men hur har det egentligen gått för AC Milan som värvade Zlatan Ibrahimovic under vinteruppehållet? Samt hur har det gått för Milan före och efter Zlatans återkomst?

Det var mellan omgångarna 17 och 18, alltså vinteruppehållet, som Zlatan Ibrahimovic återvände till Milan. Siffror som redogör för skillnaden mellan före och efter återkomsten kommer längre ner i denna genomkörare, men först en grafisk version av hur utvecklingen sett ut:

20200727-ac-milan-2019-20-36omg-innan-efter-zlatan

Vi ser i diagrammet ovan hur poängtrenden efter Zlatans ankomst är betydligt bättre än innan. Exakt hur mycket bättre poängssnittet/trenden är jämfört med innan Zlatans ankomst redogörs det för här nedan…

Innan värvningen av Zlatan såg Milans tabellrad ut så här:

#11 17m 6 3 8 16–24 (–8) 21p

Nu ser tabellraden ut enligt följande:

#6 36m 17 9 10 56–45 (+11) 60p

Detta innebär att Milans facit för och efter Zlatans återkomst ser ut så här:

17m 6 3 8 16–24 (–8) 21p => 1,24 p/match (utan Zlatan)
19m 11 6 2 40–21 (+19) 39p => 2,05 p/match (med Zlatan)

Poängsnittet har ökat med hela 65 procent efter Zlatans återkomst. Noteras bör att Zlatan inte har spelat i samtliga maximalt möjliga 19 matcher. Av de 40 gjorda målen efter Zlatans återkomst har supersvensken svarat för 7 stycken vilket motsvarar en andel på 17,5%. Av Zlatans 7 mål är 5 av dessa spelmål och 2 stycken på straff.

***

Nu är Milan på en europaplats – kvalspel till Europa League. Platserna 1–4 i Serie A innebär Champions League. Plats 5 ger Europa League. Plats 6 ger kvalplats till Europa League. Bästa möjliga utfall för Milan är en femteplats som innebär Europa League utan kvalspel – då måste Milan gå om Roma som är 4 poäng före i dagsläget.

Milans återstående program i Serie A ser ut så här…

29:e juli – Sampdoria (#15), borta
2:a augusti – Cagliari (#14), hemma

Parenteserna efter motståndarlagen avser respektive lags tabellposition efter 36 omgångar.

Publicerad 2020-07-27 kl 18:24
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto