Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Efter omgång 11 av Allsvenskan 2020 – guldchanstabellen

Statistikbloggen

Ledande IFK Norrköping kryssade samtidigt som jagande Malmö FF noterades för en ny seger – detta gjorde att Norrköpings serieledning krympte från 4 poäng efter omgång 10 till “bara” 2 poäng efter omgång 11. Inför nästa omgång som inleds imorgon lördag är det passande att kasta ett öga på guldchanstabellen – och – serieledarna efter 11 omgångar 2008–2019!

Först ut – guldchanstabellen:

20200731-allsvenskan-guldchanstabellen

IFK Norrköping är minst sagt en stark guldkandidat men ännu för tidigt att utse ett blivande mästarlag. Malmö FF ser ut som den rimliga utmanaren. Elfsborg är också ett lag som kan – tänkas – vinna Allsvenskan men deras chans ser ut att vara väldigt små sett till det statistiska underlag som finns.

Efter att olika stockholmslag vunnit SM-guld 2 år i rad är frågan om denna svit kan förlängas till 3 år i rad. Detta har tagits upp tidigare i denna blogg och AIK får anses vara helt borta från guldet i år. Hammarby har en mikroskopisk guldchans medan regerande mästaren Djurgården har en extremt liten guldchans.

Annons

***

Nu över till alla ledarlag efter 11 omgångar åren 2008 till 2019, samt hur årets ledarlag efter 11 omgångar – IFK Norrköping – ligger till:

20200731-allsvenskan-2008-2019-11-30-omg

Det enda som kan konstateras just nu är att IFK Norrköping ser ut att sluta som sämst tvåa i år, även om det finns en liten risk att det kan bli aningen sämre placering.

***

Så här ser den 12:e omgången av Allsvenskan ut:

Lördag 1:a augusti
Djurgården – Häcken
Örebro – Falkenberg

Söndag 2:a augusti
IFK Göteborg – Malmö FF
Helsingborg – Hammarby
Kalmar FF – AIK
Varberg – Östersund

Måndag 3:e augusti
IFK Norrköping – Mjällby
Elfsborg – Sirius

Topplagen är markerade med fet stil. Notera att det blir en “repris” av cupfinalen från i torsdags kväll där IFK Göteborg slog Malmö FF.

Publicerad 2020-07-31 20:22

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto