Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Inför semifinalerna i europacuperna – vilka ligor kan vinna titlarna?

Statistikbloggen

Ikväll klockan 21:00 svensk tid startar den första av de fyra semifinalerna för de två europacuperna (EL och CL). Det står redan nu klart att Premier League endast kan försvara Europa League men inte Champions League och därmed heller inte det så kallade lag-VM.

Premier League kan försvara som bäst två av de fyra internationella titlarna för klubblag från förra året – Europa League och Uefa Super Cup. Noterbart är att franska ligan ännu inte har haft ett lag som vunnit Champions League på 2000-talet – nu har ligan två lag framme i semifinal och därmed chans att vinna turneringen.

Så här ser läget ut och med en historisk tillbakablick på 2000-talet:

20200816-pokalvinsterna-2000-talet-v3

Det bör understrykas att semifinalerna spelas i form av enkelmöten. För Europa Leagues del spelas enkelmötena plus finalen i Tyskland medan Champions League spelas färdigt i Portugal.

***

Som vi ser i tabellen vinnarlagens ligatillhörigheter är det Spanien som är den odiskutabla tungviktaren. Spanien har chans på maximalt två nya titlar i år: EL och supercupen – där Sevilla är landets enda kvarvarande hopp.

Annons

***

För info om vilka kanaler som sänder vilka matcher är tjänsten tvmatchen en utmärkt plats på nätet.


Uppdatering 2020–08–17 09:25: rättning av det italienska laget som är kvar (var en olycklig Milano-förväxling pga solsting, tryckfelsnisse med mera). Det intressanta i denna genomgång är ligatillhörigheter – inte specifika lag. Men rätt skall vara rätt. Och i denna blogg rättas småfel ASAP.

Publicerad 2020-08-16 19:45

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto