Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Inför CL-finalen ikväll: en titt på storklubbarnas titeljakt denna säsong

Statistikbloggen

Ikväll möts tungviktarna Bayern München och Paris Saint-Germain i Champions League-finalen som spelas på neutral mark i Portugal. Detta innebär att säsongen 2019–20 avrundas för storklubbarna. Hur många titlar har respektive storklubb lyckats vinna så här långt denna säsong inför kvällens CL-final? Dags att ta en titt på just detta.

Så här ser läget ut just nu:

20200823-storklubbarna-titeljakten-status

Det finns naturligtvis ytterligare storklubbar i Europa som inte är med i denna sammanställning. Exempelvis Inter, Lyon, Roma och några fler. Men de flesta läsare av denna blogg verkar gilla urvalet i tabellen ovan. Skulle det finnas ett starkt intresse från er läsare att inkludera ytterligare något eller några lag inför nästa säsongs sammanställningar så är chansen god att listan kan utökas.

Ytterligare nämnvärt beträffande sammanställningen ovan är att den spanska cupen (Copa Del Rey, “CDR”) ännu inte är färdigspelas. Det är finalen som återstår. Men ingen av storklubbarna nådde finalen. Återstår fortfarande att se när – eller rättare sagt OM – finalen kommer att spelas.

Annons

***

En sak kan konstateras: hur det än går i CL-finalen ikväll är det PSG som har vunnit flest titlar denna säsong. Och skulle PSG vinna CL-finalen innebär det även att laget kommer att ha vunnit samtliga tuneringar som laget tävlat i.

Noterbart är även att Barcelona gick helt titellös från denna säsong. Normalt sett vinner laget åtminstone någon av de möjliga titlarna.

***

CL-finalen ikväll har avsparkstid 21:00. I vanlig ordning kan tvmatchen rekommenderas för den som ännu inte vet hur finalen ska zappas in på TV:n.

Publicerad 2020-08-23 16:36

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto