POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
1v

Efterlängtad seger för Blåvitt - facit 20 omgångar 2000–2020

Efter 14 raka allsvenska matcher utan seger kom till slut den efterlängtade segern (borta mot Falkenberg) som dessutom var den första matchen coachad av nya tränaren Roland Nilssson. Men trots segern är laget fortfarande i tabellens nedre regioner och risk för direktnedflyttning eller kval finns fortfarande kvar. Dags för en titt på lagets facit 20 omgångar varje år på 2000-talet!

Nu är det 20 poäng vunna efter 20 omgångar för IFK Göteborg i en av lagets sämsta allsvenska säsonger på 2000-talet. Så här många poäng har laget bärgat hem under de 20 första matcherna varje säsong på 2000-talet:

Som vi ser ovan har laget presterat sämre än någonsin tidigare på 2000-talet sett till poängskörd. Fortfarande återstår det flertalet omgångar där laget kan säkra det allsvenska kontraktet.

Vi har tidigare sett positiv effekt vid ett tränarbyte. Bland annat när Djurgården kastade in Jonevret sommaren 2004, Högmo våren 2013 och Dempsey sommaren 2016. Kanske blir det något liknande nu när “Rolle” hoppat in i IFK Göteborg.

Så här har Blåvitt-säsongerna 2002, 2018 och 2020 utvecklats poängmässigt:

Platserna 15–16 i 16-lagsallsvenskan innebär en biljett till Superettan. Plats 14 innebär kval. Plats 13 eller bättre innebär säkrat kontrakt (på sportslig merit). Säsongerna 2008–2019 har plats 13 inneburit 25–34 poäng med ett snitt på 31,0 och medianvärde på 31,5 poäng. Detta är en fingervisning eller indikator för hur många poäng IFK Göteborg behöver ha efter 30:e omgången. Vad som kommer visa sig behövas återstår att se men 11–12 till 15 poäng totalt kan rädda kontraktet.

***

Statistikbloggen kommer fortsätta att följa upp IFK Göteborgs kamp i bottenträsket denna höst. Så även med AIK. Kanske även en koll på Helsingborg.

Publicerad 2020-09-13 kl 18:26
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto