Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Herrfotbollens stora deadline day idag – men för vilka ligor?

Statistikbloggen

Idag måndag 5:e oktober råder den så kallade Deadline Day för herrfotboll på klubblagsnivå. De flesta toppligor “stänger butiken” efter denna kväll. Det innebär att klubbarna i ligan inte längre kan värva spelare. Därför är det passande med en ny koll listan över ligor och datum som gäller.

För normala år gäller den 31:a augusti som den stora Deadline-dagen. Om detta datum är en lördag eller söndag gäller följande måndag som Deadline-dag. Men detta år har deadline-datumen anpassats efter Corona-pandemin. Så här ser läget ut för de flesta intressanta transferfönster i Europa samt ett urval av länder/ligor internationellt:

Beträffande England gäller följande: efter idag/ikväll kommer klubbarna inte kunna värva spelare från andra ligor – endast värva spelare nationellt i cirka/drygt 10 dagar framöver.

Noterbart är att de 6:e och 7:e bäst rankade ligorna i Europa (Portugal och Ryssland) inte stänger sina fönster idag/imorgon. Men det är precis som vanligt – dessa två ligor brukar nämligen stänga sina sommarfönster någon eller några veckor senare.

Annons

***

Alla spelarövergångar av intresse presenteras på: Fotbollskanalen.se.

Publicerad 2020-10-05 20:32

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto