Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Inför Ryssland–Sverige idag kl 18.15: inbördes statistik

Idag torsdag den 8:e oktober 2020 klockan 18:15 svensk tid är det avspark för Ryssland–Sverige i Moskva. Även om det är en träningsmatch – och vi vet på förhand att det är till stor del bänknötare som startar – skulle ett segerresultat sitta fint. Därför är alla inbördes möten av intresse.

Sverige och Ryssland har mötts totalt 28 gånger genom åren där före detta Sovjet får klassas som Ryssland. Så här ser alla inbördes möten ut:

Statistiken mot “Ryssland som Ryssland” ser ganska bra ut. 4 segrar, 4 kryss och 2 förluster. Och Sverige har senaste vinsten, men den är på hemmaplan. Nu är det bortaplan som gäller för nästa möte, det 29:e, och därför är bortastatistiken av intresse – så här ser den ut:

ANNONS

Här ser vi att Sverige har inte vunnit mot Ryssland som antingen Ryssland eller Sovjet på rysk mark sedan april 1987 (!). Efter denna seger har Sverige trots allt bortavunnit mot Ryssland men det har handlat om “bortaneutral” mark.

Sverige har alltså inte vunnit en äkta bortamatch mot Ryssland på 33 1/2 år. Förlängs denna dystra svit eller bryts den idag torsdag? Sändande kanal är TV12 där försnacket börjar 17:30 och avspark är 18:15 (svensk tid).

Publicerad 2020-10-08 kl 00:16

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto