Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Inför Portugal–Sverige imorgon: alla inbördes möten

Statistikbloggen

Sveriges grupp i Nations League har nått halvtid. Av de 6 omgångarna återstår nu 3 och Sverige är tabelljumbo. Imorgon spelas den 4:e omgången (Kroatien–Frankrike & Portugal–Sverige) och det intressanta för svensk del är den inbördes statistiken mot Portugal.

Så här har Sveriges samtliga 19 möten med Portugal slutat:

Sverige har 7 segrar, 6 kryss och 6 förluster mot Portugal för totalstatistiken. Men imorgon är det tävlingsmatch som gäller och så här ser den inbördes statistiken ut för endast det sammanhanget:

Nu ser det plötsligt inte lika trevligt ut. Sverige har en svit på 7 matcher i rad utan seger i tävlingssammanhang. Sveriges senaste seger i en tävlingsmatch var den 14:e november 1984 – vilket innebär snudd på 36 år sedan (35 år och 11 månader).

Dessutom – i de 6 senaste tävlingsmatcherna mot Portugal har Sverige bara gjort mål i en enda. Det var i play-off inför VM 2014 och en viss Zlatan Ibrahimovic som gjorde Sveriges mål.

Annons

***

Tabell-läget för Sveriges NL-grupp (högsta divisionen):

1, Portugal 3m, 7p
2, Frankrike 3m, 7p
3, Kroatien 3m, 3p
4, Sverige 3m, 0p

Vi behöver inte gå in ännu på vad som sker om 2 eller fler lag hamnar på samma poäng eftersom det återstår 3 omgångar. Däremot är det viktiga att känna till att gruppvinnaren går till semifinal i Nations League-slutspelet samt att jumbolaget (Sverige på denna plats nu) degraderas en division.

Den högsta divisionen i Nations League består av fyra olika gruppspel där Sveriges grupp kallas A3. De fyra gruppledarna efter 3 av 6 omgångar är: Italien, England, Portugal och Spanien. Återstår att se om gruppledarna kan behålla sina förstaplatser och gå till slutspelsfasen. Så som läget ser ut just nu kommer slutspelet att äga rum 6–10 oktober nästa år, alltså 2021. Ännu oklart vilket land som kommer att arrangera detta men de huvudsakliga kandidaterna är Italien, Holland och Polen.

Annons

***

Portugal–Sverige direktsänds i TV4 (och C More Live) imorgon onsdag 14:e oktober och avsparkstid är 20:45. Försnacket på TV4 börjar klockan 20:00.

Publicerad 2020-10-13 16:50

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto