Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Krislagen AIK och IFK Göteborgs läge efter 22–23 omgångar

Statistikbloggen

Nu är landskampsfönstret över och därmed blir det åter igen flertalet veckor med Allsvenskan. Malmö FF är fortfarande serieledare men hur ser det ut för krislagen AIK och IFK Göteborg? Ser det ut som lagen kommer att säkra en plats för nästa säsong?

Gemensamt för både AIK och IFK Göteborg är tränarbyten. Och det ser faktiskt ut som att det gett ett positivt resultat. Först ut – IFK Göteborgs facit efter 23 omgångar på hela 2000-talet:

Och därefter hur poängskörden utvecklats i år jämfört med 2002 och 2018:

Poängskörden hittills i år är identisk med facit efter lika många omgångar 2002 (kvalplats) och 2018. Det ser ut som att det finns hopp för IFK Göteborg att rädda sig kvar.

Nu över till AIK, som dock har spelat 22 istället för 23 matcher på grund av en senarelagd match:

Här ser det lite ljusare ut än för IFK Göteborg, och så här har poängskörden i år utvecklats jämfört med nedflyttningssäsongen 2004 och “skräpsäsongen” 2010:

Annons

AIK har fler poäng efter 22 omgångar i år än efter sista omgången 2004. Med 8 omgångar kvar ser det ut som att det är goda chanser för AIK att klara sig kvar.

***

Så här ser den 24:e omgången av Allsvenskan 2020 ut där de flesta lag spelar sin 24:e match för säsongen medan några lag (bland annat AIK) spelar sin 23:e…

Lördag 17:e oktober
Falkenberg – Örebro

Söndag 18:e oktober
Elfsborg – Kalmar FF
Varberg – IFK Norrköping
Hammarby – Mjällby
Sirius – Östersund
AIK – IFK Göteborg

Måndag 19:e oktober
Djurgården – Malmö FF
Helsingborg – Häcken

Intressant nog möts bägge krislag AIK och IFK Göteborg i nästa omgång. På måndag möts regerande mästaren och den troliga blivande mästaren.

Publicerad 2020-10-16 19:58

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto