Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Efter omgång 27 av Allsvenskan 2020 – guldchanstabellen

2v

Malmö FF säkrade SM-guldet i den 27:e omgången av Allsvenskan 2020. Därmed har följetången “guldchanstabellen” gjort sitt för denna säsong, men det kan ändå vara av intresse att kolla in läget efter att SM-guldet säkrats.

Så här ser tabellen ut:

De 6–7 bäst placerade lagen har just nu en sak gemensamt: poäng i första allsvenska matchen denna säsong. De 7–8 bäst placerade lagen just nu innefattar de fem bäst placerade lagen från förra säsongen.

***

Mer av intresse: samtliga 28 senaste allsvenska mästarlagen har tagit poäng i sin första allsvenska match för säsongen. De 28 matcherna i fråga med poäng handlar om 15 segrar och 13 kryss.

***

Malmö FF har vunnit 6 av de 11 senaste SM-gulden: 2010, 2013, 2014, 2016, 2017 och 2020. Imponerande! Men även om man blickar bakåt till 16-lagsseriens start 2008 är det ett mäktigt facit: 6 av de 13 SM-gulden.

***

Under säsongen 2020 hade Malmö FF en svit på 8 raka segrar (24 sköna poäng): omgångarna 8–15. Då ökades poängskörden på från 10 till 34 poäng. Med facit i hand kan den segersviten kallas för “guldrycket”.

***

Grattis Malmö FF!

ANNONS

…och nu återstår det att se vilken spelare som vinner den allsvenska skytteligan. Senaste tidens ledare Nyman har nu fått sällskap i toppen av MFF:s Isaac Kiese Thelin, som har samma födelsedag som superstjärnan Leo Messi. Dock så är de bägge spelarna födda olika år. Messi är född 1987 (33 år) och Thelin är född 1992 (28 år).

Publicerad 2020-11-11 kl 23:19

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto