Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Milans inledning (9 omgångar) den bästa på 2000-talet efter dagens seger

7v

Ett Milan utan den lårskadade Zlatan Ibrahimovic hemmaslog Fiorentina idag (med 2-0) och detta blev den sjunde 3-poängaren hittills denna säsong av Serie A och Milan är fortsatt obesegrat. Denna inledning (9 omgångar) är nu den bästa på 2000-talet och det skvallrar om en fin placering när säsongen summeras mot slutet av vårkanten.

Så här står sig Milans alla säsongsinledningar på 2000-talet:

Den näst bästa inledningen är, som kan utläsas i diagrammet ovan, från säsongen 2005–06 då Milan gjorde en bra säsong och slutade tvåa (bakom Juventus) innan Serie A-skandalen och trea efter bestraffningen med 30 poängs avdrag. Den tredje bästa säsongsinledningen följdes upp med ett ligaguld.

ANNONS

***

Apropå den goda inledningen av Milan och det just nu finns förutsättningar för laget att vinna Serie A leder oss fram till frågan: vilka lag har vunnit Serie A senaste säsongerna? Så här har det sett ut efter fotbolls-EM 2004:

Milan har ett gyllene läge att bryta Juventus imponerande svit med hela 9 raka ligaguld. Men Juventus har en viss Cristiano Ronaldo och “Kulan” (svensken Dejan Kulusewski) samt 29 omgångar kvar att spela. Mycket återstår av säsongen men Milan har svarat för sin bästa inledning på 2000-talet med 23 poäng (av 27 möjliga) på 9 omgångar.

***

Milans nästa ligamatch är borta mot Sampdoria den 6:e december.

Publicerad 2020-11-29 kl 22:35

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto