Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Malmö FF satte nytt mästarrekord i år - trots allt

Statistikbloggen

Det stod redan klart omgångarna innan den sista i årets Allsvenskan att Malmö FF inte skulle kunna sätta nytt poängbästa för 16-lagsserien (sedan 2008) – men det blev trots allt ett nytt poängrekord: största marginalen ner till närmast jagande lag!

Det kunde dock ha blivit ett rekord i poängsämsta för mästarlag, men Malmö FF vann den sista matchen (mot Östersund) och rundade av säsongen med 60 inspelade poäng – en poäng mer än Elfsborgs rekord poängsämsta från 2012.

Men tack vare segern mot Östersund och att det närmast jagande laget Elfsborg inte fick med sig mer än ett kryss (mot AIK) blev segermarginalen hela 9 poäng (Malmö 60 – Elfsborg 51). Denna marginal är nu den bästa någonsin i 16-lagsseriens historia.

Så här har det sett ut sedan 2008:

Sämsta poängmarginalerna är från 2008 (Kalmar vann) och 2019 (Djurgården vann). Endast 1 poängs marginal till närmast jagande lag.

Annons

***

Nu är Allsvenskan 2020 mer eller mindre ett avslutat kapitel. Det som återstår är returmatchen i det allsvenska kvalet mellan Kalmar FF från Allsvenskan och J-Södra från Superettan. Returen spelas på söndag och Kalmar FF har hemmaplan med en 3–1-seger i bagaget. Kalmars tre bortamål för några dagar sedan gör att J-Södra inte vinner ett eventuellt avgjort dubbelmöte som slutar 3–3. J-Södra måste därmed göra åtminstone 3 mål på söndag.

Publicerad 2020-12-11 20:18

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto