Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Zlatan vs Messi vs Ronaldo: utvecklingen för ligamål

5v

Gammal är äldst. Den äldste spelaren i trion för de största anfallarna de senaste cirka 20 åren är den som har gjort flest ligamål hittills denna säsong. Zlatan Ibrahimovic leder med sina 10 för Milan, därefter kommer Ronaldo med 8 för Juventus och Messi kommer sist med sina 4 för Barcelona. Men hur ser det ut med ligamålen för hela karriären? Dags för en ny koll!

Så här många ligamål har de tre superanfallarna gjort ackumulerat efter varje säsong, där Malmö FF-målen räknas bort:

Vi ser här att Ronaldo har gjort flest ligamål men han startade sin seniorkarriär 2 säsonger tidigare än Messi. För att göra en mer rättvis jämförelse, det vill säga där man ser hur många ligamål spelarna gjort efter lika många spelade säsonger ser plötsligt det ut så här istället:

ANNONS

Efter att alla spelare hade avverkat 16 säsonger, vilket är en vettig jämförelse, då Messis pågående säsong är den 17:e, är det Messi som hade gjort flest ligamål: 444 stycken. Ronaldo är tvåa med sina 398. Zlatan är trea (=sist) med 303 gjorda ligamål. Det tål att upprepas att i denna jämförelse startar Zlatans statistik från och med den första Ajax-säsongen (2001–02).

Sedan den 6:e säsongen för alla tre superanfallare har Messi hela tiden varit den solklara ledaren.

***

Antal ligamål och spelade matcher för dessa…

Ronaldo: 458 ligamål (583 matcher)
Messi: 448 ligamål (495 matcher)
Zlatan: 375 ligamål (557 matcher)

***

Återstår att se vilken spelare som kommer att ha spelat till högst ålder. Zlatan fyllde 39 för drygt 2 månader sedan. Ronaldo fyller 36 år om knappt 2 månader. Messi är snart 33 1/2 år gammal. Sett till nuvarande åldrar har Messi goda förutsättningar att ha gjort flest ligamål när alla tre spelare har lagt skorna på hyllan.

***

De tre spelarnas respektive klubblag spelar sina nästa ligamatcher imorgon söndag, det vill säga Lucia-dagen. Om Zlatan kommer att spela återstår att se, med tanke på lårskadan som uppstod för cirka 3 veckor sedan.

ANNONS

Mer Zlatan: om MFF-ligamålen (Allsvenskan och Superettan) räknas in – 16 stycken – handlar det om 391 ligamål på seniornivå i karriären. 9 mål kvar till milstolpen 400 stycken.

Publicerad 2020-12-12 kl 17:41

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto