Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Ronaldo förbi Pelé i karriärmål - men hur är det med Josef Bican?

1v

Cristiano Ronaldo gick om Pelé i antal gjorda karriärmål för några dagar sedan. Nu ser det ut som att Ronaldo är tvåa genom alla tider med sina 758 (ett mer än Pelé). Nummer ett anses vara Josef Bican men den stora frågan är: hur många mål gjorde han?

Beroende på hur man räknar finns det olika svar. Wikipedia menar att 759 mål gjordes. Fifa anser att det är 805 medan RSSSF menar att det är “805+” mål. Vid en titt på Wikipedias sammanställning för de 759 målen (730 med klubblag och 29 med landslag) är 27 av dessa i SK Rapid Amateur (år 1931) och SK Rapid Amateur Reserve (år 1931–32). Detta innebär att 732 karriärmål ser mer rimligt ut och därmed den siffra som är jämförbar med Ronaldos karriärmål (758 stycken) som endast inkluderar mål för äkta tävlingsmatcher med klubblag på seniornivå samt mål för A-landslag gällande tävlings- och träningsmatcher.

ANNONS

Kanske är Cristiano Ronaldo därmed den spelare som gjort flest karriärmål genom alla tider med sina 758. Pelé gjorde 757. Romario gjorde 745 (690 med klubblag och 55 med A-landslaget). Messi står på 717. Så här ser det ut för Pelé mot Ronaldo mot Messi inför helgens ligamatcher:

***

Messis Barcelona spelar sin nästa ligamatch idag medan Ronaldos Juventus spelar imorgon söndag.

Publicerad 2021-01-09 kl 11:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto