Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Arsenal & Liverpool borta från FA-cupen: ny koll på titelchanserna

Statistikbloggen

Arsenal och Liverpool skickades ut från den engelska cupen (FA-cupen) för några få dagar sedan i 16-delsfinalen (även kallat “fjärde omgången”). Redan nu ikväll kommer ytterligare ett storlag att försvinna från en nationell cup då Inter och Milan spelar ett cupderby. Dags för en ny koll på läget för titelchanserna!

Så här ser läget ut just nu inför kvällens cupderby i Italien:

***

Cupderbyt Inter–Milan startar klockan 20:45 ikväll. Imorgon onsdag spelar Barcelona och Juventus nationella cupmatcher. Det är det absolut närmaste i framtiden som avgör om titelchanser för storklubbarna kommer att försvinna eller stanna kvar.

***

Anmärkningsvärt för denna säsong är Liverpools “grus i maskineriet” eller vad det borde kallas. Förra säsongen (2019–20) med så imponerande facit i Premier League inleddes med hela 7 titelchanser och det slutade med 3 av 7 titlar: Premier League, europeiska supercupen och klubblags-VM.

Annons

Den här säsongen (2020–21) inleddes med 5 titelchanser för Liverpool som redan är utslagen från de bägge nationella cuperna och har förlorat den nationella supercupen. Kvar är Champions League (Leipzig väntar i åttondelen) och Premier League där man är 6 poäng efter ledande United med hälften av säsongen kvar.

Om man räknar samman den pågående med den förra säsongen för Liverpools del handlar det om hela 12 titelchanser. Laget har vunnit 3 av 10 möjliga titlar så här långt med chans att snygga till statistiken senare denna vår så det slutar som absolut bäst med 5 av 12 möjliga titlar. I värsta fall slutar det med 3 vunna titlar av 12 möjliga.

Vad tror ni läsare om Liverpools kommande säsonger: blir det titeltorka? Eller får vi se en och annan titel varje säsong?

Publicerad 2021-01-26 10:41

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto