Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Zlatans målskörd 11 första spelade ligamatcherna denna säsong rekordbra

Statistikbloggen

Zlatan Ibrahimovic har svarat för ett nytt personbästa i de 11 första spelade ligamatcherna denna säsong. Det nya rekordet är 14 gjorda mål. Därmed är det tidigare målrekordet från de 11 första spelade ligamatcherna med PSG 2012–13 slaget. Men hur många mål har supersvensken gjort under de 11 första spelade matcherna i ligaspelet? Dags för en koll på detta!

Så här ser det ut med en grafisk vy:

För säsongen 2004–05 gäller endast Juventus. Säsongen 2017–18 (efter knäskadan) med Manchester United är ej medräknad. Säsongen 2019–20 gäller från och med comeback-matchen med Milan i början av januari 2020.

Notera också att för diagrammet ovan gäller de 11 första spelade matcherna och inte målfacit för de 11 första omgångarna för respektive klubblag. Även om Zlatan gjort ett inhopp i slutet av en match med fåtalet minuter kvar att spela så räknas det också som en spelad match precis som alla matcher från start.

***

Det serieledande Milans nästa Serie A-match är på lördag den 13:e februari borta mot det 16:e-placerade Spezia. Återstår att se om Zlatan kommer att öka på sin målskörd.

Annons
Publicerad 2021-02-10 08:46

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto