Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Zlatan vs CR7 vs Messi – Zlatan har bästa målsnittet denna säsong

Statistikbloggen

Zlatan Ibrahimovic blev mållös i gårdagens bortamöte för Milans del mot Spezia från den nedre regionen i tabellen (Milan förlorade med 0–2). Men supersvensken kan trots dessa missräkningar gotta sig idag på Alla Hjärtans Dag med att ha ett bättre målsnitt än både Ronaldo och Messi i tävlingsmatcher med klubblag.

Så här har målsnitten utvecklats för de tre mäktigaste anfallarna sett över de senaste cirka 20 åren:

Målsnitten i tabellform för den pågående säsongen…

Zlatan: 0,889 (16 mål / 18 matcher)
CR7: 0,885 (23 mål / 26 matcher)
Messi: 0,679 (19 mål / 28 matcher)

***

Senast Zlatan hade det bästa målsnittet för detta trio var 2004–05 vilket var den första säsongen i Juventus. Detta var även Messis debutsäsong för Barcelonas A-lag samt en av de första säsongerna för Ronaldo i Manchester United.

Från och med 2005–06 till och med 2019–20 – totalt 15 säsonger – har Zlatan alltid fått se Ronaldo och/eller Messi ha bättre målsnitt än han själv för respektive säsong.

Annons

Nu efter 15 säsonger i rad med Messi eller Ronaldo som etta kanske vi får se Zlatan vara herre på täppan med det bästa målsnittet. Men det återstår nästan en halv säsong av ligaspelen plus diverse cupmatcher. Därmed kan mycket hända fram till slutet av maj då säsongerna rundas av. Men Zlatan har i alla fall ett bra utgångsläge just nu.

***

Nästa vecka inleds slutspelen i europacuperna (Champions League och Europa League). Messis Barcelona möter PSG på tisdag (16:e februari), Ronaldos Juventus möter Porto på onsdag (17:e februari) och Zlatans Milan möter Röda Stjärnan på torsdag (18:e februari).

Publicerad 2021-02-14 08:37

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto