Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Guldskon 2020–21 grafiskt: ska Lewandowski vinna?

7v

Det har ännu inte blivit någon koll på Guldskon i Statistikbloggen denna säsong (2020–21). Drygt halva säsongen har gått sett till antal omgångar i ligorna. Robert Lewandowski leder just nu i överlägsen stil. Ska han vinna denna säsong? Avgör själva.

ANNONS

Guldskon är det individuella priset som efter varje avslutad säsong delas ut till den bästa målskytten i de europeiska ligorna. Målen har sedan säsongen 1996–97 räknats om till poäng baserat på ligaranking. Så här har utvecklingen sett ut hittills denna säsong för ledande Robert Lewandowski, delade tvåan Cristiano Ronaldo och ett urval av ytterligare spelare av stort intresse:

Ledande Lewandowski har gjort 26 mål så här långt och dessa 26 mål räknas om till 52 poäng eftersom den tyska ligan är rankad bland de fem bästa och därför är varje mål värt 2 poäng. Även i spanska, engelska, italienska och franska ligan gäller 2 poäng per mål.

Observera att det är endast ligamål som räknas. Mål i cupmatcher och internationella klubblagsmatcher räknas inte in. Hänsyn till antalet omgångar i ligorna tas inte vilket missgynnar spelare i den tyska ligan som är 34 omgångar till skillnad från 38 i de övriga.

ANNONS

Men med tanke på Lewandowskis imponerande 26 mål efter 22 av 34 omgångar, och därmed en 8 mål fler än tvåan Ronaldo efter lika många omgångar kanske det kommer bli en vinnare från en tysk klubb denna säsong. Det har nu gått nästan 50 år sedan det senast var en spelare från en tysk klubb som vann guldskon (Gerd Müller 1972), se sammanställningen:

Lewandowskis åttamålsledning är välbehövlig med tanke på att tyska ligan bara består av 34 omgångar – fyra färre än bland annat den italienska där närmast jagande Ronaldo håller till.

Henrik Larsson är för övrigt den senaste spelaren som vunnit guldskon med 1,5 poäng per mål.

***

Vilken spelare tror ni läsare kommer att vinna guldskon denna säsong?

Publicerad 2021-02-24 kl 08:47

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto