Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Guldskon-ställningen 1 mars 2021 – grafisk utveckling

6v

Ledande Robert Lewandowski, som tillhör Bayern München, håller ett fortsatt hårt grepp om sin suveräna ledning i Guldskon denna säsong. Under helgen som precis varit gjorde han två nya mål och är uppe i hela 28 mål efter 23 omgångar i den tyska ligan. Dags för en ny koll på Guldskon – grafiskt.

ANNONS

I den förra kollen blev det ett diagram för antalet poäng per spelare. Denna gång visar diagrammet antalet gjorda mål istället (vilket är passande då alla spelare representerar klubbar i ligor där varje mål räknas som 2 poäng):

RM i parentesen efter Immobile innebär regerande mästare för Guldskon. CR7 är Cristiano Ronaldo.

I vanlig ordning bör det påminnas om att Guldskon endast handlar om ligamål. I de bäst rankade ligorna är varje mål värt 2 poäng. I de följande ligorna är målen värda 1,5 poäng styck. I de sämsta ligorna är varje mål värt 1 poäng.

Så här många mål har respektive spelare från diagrammet gjort hittills denna säsong (2020–21):

Lewandowski – 28 mål (23 av 34 omgångar avverkade)
Ronaldo – 19 mål (23 av 38 omgångar avverkade)
Messi – 19 mål (25 av 38 omgångar avverkade)
Håland – 17 mål (23 av 34 omgångar avverkade)
Zlatan – 14 mål (24 av 38 omgångar avverkade)
Immobile – 14 mål (24 av 38 omgångar avverkade)
T Werner – 5 mål (26 av 38 omgångar avverkade)

ANNONS

Timo Werner, nu i Chelsea denna säsong, spelade förra säsongen i samma lag som Emil Forsberg – RB Leipzig – och gjorde en strålande säsong (28 mål på 34 omgångar). Förra säsongen stod han på 21 gjorda mål efter 26 omgångar – nu är det 5 mål (hela 16 färre!) efter lika många omgångar.

Lewandowski denna och förra säsongen efter 23 omgångar? Förra säsongen lyckades han göra 25 mål efter 23 omgångar – nu är det 28 mål (3 fler) efter lika långt in på säsongen. Lewandowski gjorde totalt 34 mål på de 34 omgångarna under förra säsongen. Immobile vann Guldskon förra säsongen med 36 mål (på de 38 omgångarna) i italienska ligan.

Notera att den tyska ligan består av 34 omgångar och inte 38 stycken som i de fyra övriga ligorna där varje mål också räknas om till 2 poäng styck: spanska, engelska, italienska och franska ligan.

ANNONS

Det är nästan 50 år sedan vi senast såg en Guldskon-vinnare från ett lag i tyska ligan: Gerd Müller från Bayern München (år 1972). På den tiden var det “mål som mål” och inga omräkningar till poäng som vi vant oss vid på sistone. Nu återstår cirka/knappt 3 månader av ligorna – därefter får vi se om det blir Lewandowski, Ronaldo, Messi eller någon annan som vinner Guldskon.

Publicerad 2021-03-01 kl 08:39

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto