Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Storklubbarnas titeljakt: Barcelona cupfinalklart

6v

Barcelona lyckades i grevens tid (90+4!!) kvittera till 2–2 i semifinal-dubbelmötet med Sevilla igår och få till en förlängning där man tidigt ordnade ett segermål vilket innebar är en finalbiljett. Därmed passande att kasta ett nytt öga på storklubbarnas titeljakt för den pågående säsongen.

ANNONS

Så här ser läget ut nu:

Datumen för “Cupen” och “Ligacup” innebär att respektive lag är finalklart och vilket datum som finalen kommer att spelas (om allt går som planerat).

Sedan förra sammanställningen har Bayern München bärgat sin tredje titel denna säsong (segern i klubblags-VM). Samtliga tre titlar är “bonuschanser”, det vill säga supercuper och klubblags-VM, även kallat Club World Cup.

Bayern Münchens serieledning är två poäng efter 23 av 34 omgångar. I Champions League vann Bayern det inledande bortamötet med Lazio i åttondelen med hela 4–1 och har därmed en betryggande ledning inför hemmareturen den 17:e mars.

Den stora missräkningen för Bayern är verkligen den nationella cupen. Laget förlorade mot Holstein Kiel efter oavgjort och via strafflaggning den 13:e januari.

ANNONS

***

Beträffande det nu cupfinalklara Barcelona kommer finalmotståndet stå klart ikväll då Levante tar emot Bilbao i returen. Det första mötet när Bilbao hade hemmaplan slutade 1–1 vilket innebär en liten fördel för Levante i kvällens returmöte tack vare bortamålet. Detta bortamål kommer bara gynna Levante ifall matchen slutar mållös. Ett 1–1-resultat ikväll innebär förlängning medan alla oavgjorda resultat där bägge lag har gjort 2 eller fler mål kommer att ta Bilbao till den spanska cupfinalen som spelas den 18:e april.

Publicerad 2021-03-04 kl 14:01

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto