Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

PSG slog ut Barca: bägge lagens CL-facit sedan 1992

Statistikbloggen

Den här veckan har båda superanfallarna Messi & Ronaldo och deras klubblag slagits ut från CL-slutspelet – redan i åttondelen. Statistikbloggen har redan gått igenom Juventus och Portos CL-facit för alla tider. Nu är det dags för PSG som slog ut Barcelona i onsdags kväll.

Så här har det sett ut för Barcelona efter att Europacupen bytte namn till Champions League:

Denna säsong blev därmed den sämsta för Barcelona sedan 2006–07 då laget också åkte ur redan i åttondelen. Mellan den säsongen och 2020–21 lyckades Barcelona ta sig vidare från åttondelen hela 13 (!) säsonger i rad.

Sedan Barcas första CL-guld 2005–06 blev det som mest 3 säsonger i rad utan guld till det senaste guldet 2014–15. Därefter har det blivit hela 6 säsonger i rad utan CL-guld vilket är en i modern tid väldigt lång guldtorka för den katalanska storklubben. Under de senaste 6 säsongerna utan CL-guld har Barcelona som bäst nått semifinal men endast en gång.

Annons

Nu över till PSG och deras CL-facit genom alla år:

Efter sju raka CL-slutspel där PSG aldrig tog sig förbi kvartsfinalen (“Q-final” i tabellen/sammanställningen) lossnade det rejält 2019–20 där laget äntligen brottade ner “kvartsfinalspöket” och tog sig ända vägen till final men lyckades inte vinna.

Återstår att se var PSG:s resa denna CL-säsong slutar eller om det blir hela vägen och därmed CL-guld.

Publicerad 2021-03-12 01:09

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto