Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

PSG slog ut Barca: bägge lagens CL-facit sedan 1992

4v

Den här veckan har båda superanfallarna Messi & Ronaldo och deras klubblag slagits ut från CL-slutspelet – redan i åttondelen. Statistikbloggen har redan gått igenom Juventus och Portos CL-facit för alla tider. Nu är det dags för PSG som slog ut Barcelona i onsdags kväll.

Så här har det sett ut för Barcelona efter att Europacupen bytte namn till Champions League:

ANNONS

Denna säsong blev därmed den sämsta för Barcelona sedan 2006–07 då laget också åkte ur redan i åttondelen. Mellan den säsongen och 2020–21 lyckades Barcelona ta sig vidare från åttondelen hela 13 (!) säsonger i rad.

Sedan Barcas första CL-guld 2005–06 blev det som mest 3 säsonger i rad utan guld till det senaste guldet 2014–15. Därefter har det blivit hela 6 säsonger i rad utan CL-guld vilket är en i modern tid väldigt lång guldtorka för den katalanska storklubben. Under de senaste 6 säsongerna utan CL-guld har Barcelona som bäst nått semifinal men endast en gång.

Nu över till PSG och deras CL-facit genom alla år:

Efter sju raka CL-slutspel där PSG aldrig tog sig förbi kvartsfinalen (“Q-final” i tabellen/sammanställningen) lossnade det rejält 2019–20 där laget äntligen brottade ner “kvartsfinalspöket” och tog sig ända vägen till final men lyckades inte vinna.

ANNONS

Återstår att se var PSG:s resa denna CL-säsong slutar eller om det blir hela vägen och därmed CL-guld.

Publicerad 2021-03-12 kl 01:09

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto