Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Målgladaste lagen i varje CL-gruppspel – hur gick det sen?

Statistikbloggen

Pågående säsongen av Champions League har nu kommit fram till kvartsfinalerna. Bland annat finns gruppspelsfasens målrikaste lag – Bayern München – kvar i turneringen. Hur stor chans kan Bayern München tänkas ha att vinna finalen senare i vår? En genomkörare av alla gruppspel sedan 1994–95 ger en fingervisning.

Så här har det sett ut hittills:

I två av säsongerna har vi två lag som gjort flest mål i gruppspelet och otroligt nog har lagen lika många insläppta mål. Det gör att antal lag är 28 för de 26 säsongerna (till och med 2019–20) som genomgången handlar om.

11 av de målrikaste lagen har nåt en finalplats i CL, vilket motsvarar drygt 39 procent. 12 av de målrikaste lagen har nått en finalplats i antingen CL eller EL vilket motsvarar nästan 43 procent. Det är det vanligaste utfallet för de målgladaste lagen i gruppspelsfaserna, men trots allt “bara” cirka 4 av 10 gånger som det blir en finalplats.

Annons

Intressant också är att de målgladaste lagen från gruppspelen sällan förlorar en final som laget lyckats ta sig dit.

***

Ikväll tar Bayern München emot PSG i första mötet. Returen i Paris spelas den 13:e april.

Publicerad 2021-04-07 15:40

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto