Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bayern München utslaget: ny koll på CL-målgladaste lagen

Statistikbloggen

Bayern München blev det målgladaste laget i CL-gruppspelsfasen i höstas precis som säsongen innan då det även blev CL-guld. Men denna säsong slutade resan i klubbfotbollens finrum vid kvartsfinalen efter förlust mot PSG. Därmed läge för en uppdaterad koll på hur det gått för det målgladaste laget varje i varje gruppspel.

Så här har det sett ut säsong för säsong:

Intressant är att för de senaste fem säsongerna har det bara hänt en enda gång (20%) att det målgladaste laget från gruppspelsfasen har tagit sig förbi kvartsfinalen.

De fyra gånger som Bayern München varit det (ensamt eller delat) målgladaste laget i gruppspelsfasen (2001, 2015, 2019 och 2020) har det resulterat i två kvartsfinaler (2002 & 2021), en semifinal (2016) och ett CL-guld (2020).

Vanligaste utfallet för de målgladaste lagen från gruppspelet är CL-guld följt av att stupa i åttondelsfinalen. Viktigt beträffande åttondelsfinalen i CL är att detta bara funnits från och med säsongen 2003–04.

Annons

Publicerad 2021-04-15 00:27

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto