Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Poängutvecklingen på 2000-talet för Zlatans Serie A-klubbar

7v

Redan efter 31 av 38 omgångar denna säsong (2020–21) tangerade Milan förra säsongens poängskörd: 66 poäng. Därefter har det blivit två raka förluster och nu återstår det fem omgångar. Därmed läge att kasta ett öga på Milans poängskörd varje säsong på 2000-talet där vi även klämmer in hur det gått för Zlatans före detta klubbar Juventus och Inter.

Så här har det sett ut för de tre utvalda Serie A-lagens upp- och nedgångar under 2000-talet:

I diagrammet ovan gäller poängskörd innan poängavdrag där endast Milan drabbades av de tre klubbarna. Milans fråntogs 30 poäng för 2005–06 och 8 poäng för 2006–07 vilket syns i “det andra Milan” i diagrammet. Juventus blev dock fråntaget de två gulden 2004–05 och 2005–06 samt tvångsdegraderades till Serie B. Parentesen med 34 för de fyra första säsongerna avser antalet omgångar. Serie A utökades med 2 lag 2004–05 vilket innebär att det är 38 omgångar per säsong.

ANNONS

Det syns tydligt i diagrammet ovan hur de två Milano-klubbarna mer eller mindre hade sina bottennoteringar kring år 2014 samtidigt som Juventus mer eller mindre hade sin så kallade “peak”. Därefter dök Juventus för att följande säsonger arbeta sig upp. När Cristiano Ronaldo kom in i Juventus påbörjades den utförsbacke vi ser just nu.

Efter år 2014 har Milano-klubbarna lyckats prestera allt bättre där Inter har varit mer lyckosam än Milan, speciellt från och med 2019–20 där Milan inledde katastrofalt och lyckades rädda säsongen efter Zlatans återkomst.

***

Innan ungefär år 2014 ser vi en annan intressant utveckling: ungefär år 2009 började det gå utför för Milano-klubbarna samtidigt som Juventus uppgång startade.

***

Nästa omgång i Serie A – den 34:e – inleds på lördag den 1:a maj. För Zlatans del har hans Milan en hemmamatch mot Benevento med avsparkstid 20:45 på lördag. Möjligen är Zlatan tillbaks i matchtruppen efter senaste tidens skadefrånvaro. Zlatan spelade en träningsmatch idag med reservlaget, vilket kan signalera att han är tillbaks i den riktiga matchtruppen på lördag. Dessutom har Fotbollskanalen rapporterat att han går direkt in i startelvan mot Benevento.

ANNONS
Publicerad 2021-04-28 kl 20:26

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto