Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Efter omgång 9 av Allsvenskan 2021: guldchanstabellen

3v

Allsvenskan gjorde nyligen återstart med säsongens nionde omgång innan EM ens spelats färdigt och ikväll spelades denna nionde omgång klart. Djurgården lyckades vinna på nytt (6:e gången på 9 omgångar) och har därmed noterat ett nytt klubbrekord på 2000-talet i Allsvenskan så här långt in på säsongen: 20 poäng. Detta är det stora utropstecknet. Men hur är det med guldchanserna för alla lag? Åter dags för guldchanstabellen med mera!

Så här ser den gällande guldchanstabellen ut:

Än så länge är det för tidigt att fastslå vilket lag som är det blivande mästarlaget. Det lutar mest åt antingen Djurgården eller Malmö FF, men Elfsborg, Norrköping och AIK lurar precis bakom. Vid vinst i nästa omgång är Norrköping (möter Mjällby) och AIK (möter Varberg) uppe på de där 17 poängen efter 10 omgångar.

ANNONS

***

Så här har Djurgårdens poängskörd efter 9 omgångar sett ut under 2000-talet i Allsvenskan:

Tidigare var Djurgårdens eget rekord 19 poäng efter 9 omgångar. Det nya klubbrekordet är 20 poäng. Om laget kommer att vinna Allsvenskan 2021 återstår självklart att se. Säsongen 2015 är ett lysande exempel på att en stark säsongsinledning – kan – resultera i en “mellanmjölk-placering” (6:a det året).

Även 2008 inledde Djurgården starkt med 9 raka utan förlust på de 9 första omgångarna – sedan föll laget ihop pladask: först ut derbyförlusten mot Hammarby och därefter förnedringen borta på Fredriksskans i Kalmar. Sedan fortsatte eländet för Djurgården efter EM 2008-uppehållet.

***

Så här har det gått för alla serieledande allsvenska lag 2008–2020 efter 9 spelade omgångar:

Hur står Djurgårdens serieledning är beror på hur Malmö FF:s facit räknas. Malmö FF har spelat 10 matcher. Den extra matchen är en tidigarelagd match som egentligen skall spelas i den 13:e omgången. Denna tidigarelagda match var mot Elfsborg och Malmö FF vann denna med 2–1.

ANNONS

Vi ser att det är endast 5 serieledare 2008–2020 efter 9 omgångar som lyckats vinna Allsvenskan.

***

Runt omgång 15–16 bör vi kunna peka ut, med stor sannolikhet, det blivande allsvenska mästarlaget baserat på statistiken. En liten brasklapp måste flikas in: detta lag kan dock komma att bli tvåa eller trea.

Publicerad 2021-07-05 kl 23:59

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto