Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Efter omgång 10 av Allsvenskan 2021: guldchanstabellen

Statistikbloggen

Serieledande Djurgården fick “bara” med sig ett kryss i den senaste, den tionde, omgången av årets Allsvenskan. Det innebär att Djurgården missade chansen att sätta nytt klubbrekord i antal poäng efter 10 omgångar. Dessutom tog både AIK och Norrköping otroligt viktiga 3-poängare för att inte försvinna från guldstriden. Dags för en ny koll på den allsvenska guldchanstabellen!

Så här ser läget ut nu:

Den allsvenska guldchanstabellen har ibland en annan sortering för lag jämfört med den officiella allsvenska tabellen i händelse av samma antal poäng. I guldchanstabellen premieras normalt sett parametrar som innebär större guldchans.

Vi ser att det är fortfarande Djurgården och Malmö FF som utgör den huvudsakliga klungan för guldkandidater. Därefter “lurar enstaka lag i vassen” som Elfsborg, Norrköping och AIK.

***

Det är ännu för tidigt att peka ut ett blivande mästarlag. Om vi kastar ett öga på hur det gått för alla serieledande lag efter 10 omgångar sedan 2008 ser det ut så här:

Annons

Ovan ser vi klart och tydligt hur osäkert det är att ge en prognos för ett serieledande lag efter 10 omgångar som har en serieledning på 1–4 poäng. Däremot kan vi konstatera att det mesta talar för att Djurgården med – relativt stor sannolikhet – kommer att bli ett topp 2-lag i år. Detta med stöd av att vi har sett hela 10 serieledande lag sedan 2008 som slutat på topp 2 (delad andraplats räknas in).

***

Så här många poäng har serieledande Djurgården haft efter de 10 första spelade matcherna i Allsvenskan på 2000-talet:

Vid 3 av de fyra bästa säsongsinledningarna har Djurgården följt upp detta med SM-guld. Säsongen 2015 inleddes så bra, men slutade med en sjätteplats.

***

Nästa omgång, den 11:e, av Allsvenskan spelas 17:e till den 19:e juli. Malmö FF möter “Degen” borta medan Djurgården möter Sirius hemma.

Annons
Publicerad 2021-07-13 23:57

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto