Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Efter omgång 15 av Allsvenskan 2021: guldchanstabellen

8v

Nu har Allsvenskan 2021 nått halvtid och halvtidsmästaren är Djurgården denna gång – för första gången under 16-lagsallsvenskans historia – och Djurgården har dessutom satt nytt klubbrekord (åtminstone i modern tid) men dock ej allsvenskt rekord i antal poäng efter 15 spelade matcher. Dessutom har lokalrivalen AIK smugit sig upp till delad andraplats och är i allra högsta grad med i guldstriden. Dags för en ny titt på guldchanstabellen!

Så här ser läget ut just nu efter att hälften av Allsvenskan 2021 är spelad:

Upp till var och en att studera tabellen ovan. Klart är att de tre bottenlagen är helt borta från guldet då 59 eller fler poäng inte längre är möjligt på grund av för många förluster hittills.

ANNONS

Guldstriden ser ut att stå mellan de fyra topplagen där Elfsborg inte borde kunna vinna SM-guld då laget förlorade i premiärmatchen. Samtliga allsvenska mästarlag sedan 1993 har nämligen kryssat eller vunnit sin premiärmatch – aldrig förlorat.

Vi ser också tydligt hur viktig AIK:s derbyseger mot Djurgården var. Hade Djurgården vunnit den matchen hade det kunnat vara 36 poäng för Djurgården och 27 för AIK. AIK hade kunnat vara 9 poäng bakom serieledande Djurgården men nu är det bara 3 poäng vilket är en enorm skillnad till AIK:s fördel samt för guldstridens dramaturgis bästa.

Innerst inne gillar vi väl alla när det är tätt mellan lagen i tabelltoppen…

***

Så här har det gått för alla halvtidsmästare i Allsvenskan 2008–2020:

Det enda vi kan säga med säkerhet är att 6 poängs serieledning efter 15 spelade matcher bör leda till SM-guld. 3 poängs serieledning har hittills alltid resulterat i en Topp 2-placering. För de nio halvtidsmästarna med 3 poängs marginal till närmast jagande lag har det blivit 6 guld & 3 andraplatser – aldrig en sämre placering.

ANNONS

Frågan är om Djurgården nu bör klassas som “Det blivande mästarlaget 2021”.

***

Så här står sig Djurgårdens nya klubbrekord efter 15 omgångar:

Djurgården 2021 – så här långt i på året – är alltså bättre än 2003-upplagen som hade imponerande pjäser som Kim Källström, Andreas Isaksson, “Adde” Johansson, Johan Elmander (april–juni), Geert den Ouden (juli–oktober) med flera. Om 2003-upplagan hade kammat hem fler poäng än 31 i en 16-lagsserie istället för den dåtida 14-lagsserien är naturligtvis omöjligt att veta.

***

Den 16:e omgången spelas nu på lördag–måndag den 21:a till 23:e augusti. Så här spelar topplagen…

21:a: MFF – “Degen”
22:a: Elfsborg – Hammarby
22:a: AIK – Häcken
23:e: Djurgården – Mjällby

Med andra ord är det hemmamatcher för samtliga fyra topplag som väntar!

ANNONS
Publicerad 2021-08-17 kl 23:26

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto