Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Inför avgörande CL-kvalet Ludogorets–MFF ikväll: lagens CL-historik

7v

Ikväll med avsparkstid 21:00 startar Ludogorets–Malmö FF som är returmatchen i Bulgarien efter förra veckans 2–0-seger i Malmö för MFF:s del. Hur ser lagens respektive CL-facit ut genom åren? Vilket lag väger tyngst?

Så här har det gått för respektive lag i Champions League sedan cupen döptes om till just Champions League – först ut, Ludogorets från Bulgarien:

Klubben grundades 1945 efter sammanslagning av flera lokala klubbar. Därefter har klubben spelat i antingen andra- eller tredjedivisionen. Klubben debuterade i högstadivisionen 2011–12 och vann ligaguldet direkt. Därefter har klubben minst sagt prenumererat på ligagulden. Totalt 10 raka ligaguld på 10 säsonger i högstadivisionen. Inte många klubbar som kan mäta sig med den statistiken.

ANNONS

De 10 raka ligagulden innebär att laget just nu är inne i sitt tionde raka CL-kval, som tabellen/grafiken ovan visar. Inför denna säsong är det 9 kval varav två av dessa har inneburit en plats i det så hett eftertraktade gruppspelet.

***

Nu över till det regerande svenska mästarlaget Malmö FF och deras CL-facit:

Här är det 6 stycken CL-kval inför denna europacup-säsong. Även för MFF:s del har det blivit två besök i finrummet: CL-gruppspelet. Malmö FF har lyckats med dessa två gruppspel på “endast” 6 kval medan Ludogorets har spelat hela 9 kval. Malmö FF har därmed haft det bättre flytet i kvalspelet.

Under de 10 säsonger som Ludogorets vunnit 10 raka ligaguld har Malmö FF vunnit 5 SM-guld (och ett sjätte precis innan Ludogorets fina svit startade). Som sämst har MFF blivit femma i Allsvenskan på senare år.

ANNONS

***

Denna jämförelse mellan MFF och Ludogorets tar inte hänsyn till Europa League mer än att Ludogorets kom trea i CL-gruppspelet hösten 2016 vilket innebar EL-slutspel tidigt 2017.

Men rent spontant ser det ut som att bägge lagen har likvärdig tyngd i Champions League på senare år.

***

Kvalmötet kommer att sändas av C More:s streamtjänst. Försnacket börjar 20:00 och matchen drar igång 21:00.


Uppdaterat: inlägget uppdaterat med anledning av att bortamålsregeln för europacuperna ändrats och började gälla redan i kvalspelet för den nyss inledda säsongen 2021–22. Nya regeln innebär att bortamålsräkningen tas bort helt och hållet.

Publicerad 2021-08-24 kl 02:22

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto