Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Efter omgång 17 av Allsvenskan 2021: guldchanstabellen

6v

De två lag som tidigare varit i den absoluta tabelltoppen – Djurgården & Malmö FF – förlorade nu i helgen sina respektive matcher samtidigt som AIK förlängde sin förlustfria svit till åtta matcher med en ny seger vilket innebär 7 segrar på 8 senaste matcherna. AIK, som nu är ny serieledare, har definitivt lyckats ta sig in i guldstriden. Som vanligt efter varje avverkad omgång av Allsvenskan – ny titt på guldchanstabellen!

Så här ser läget ut just nu när Allsvenskan har ett längre uppehåll på grund av att det skall spelas landskamper:

Det som talar emot AIK är förra årets niondeplacering. Ytterst sällan går ett lag från en allsvensk placering 8 eller sämre under en säsong för att säsongen därpå vinna. Men de få lag som gjort denna bedrift har haft en något större ekonomisk kostym. Senast detta hände var IFK Norrköping. AIK har också en större kostym vilket gör att AIK kan inte räknas bort.

ANNONS

Tabelltoppen är väldigt tajt just nu. Hela fyra lag inom 3 poäng (33–36). Så här kan AIK:s storlek på serieledningen illustreras:

Endast vid en 6 poäng stor serieledning eller bättre efter 17 omgångar har dessa lag (alltid Malmö FF) vunnit SM-guldet för respektive säsong. Helsingborgs serieledningar med 5 poängs marginal men ändå med missade SM-guld gör att vi ännu inte kan utse ett blivande allsvenskt mästarlag för 2021 eftersom AIK:s serieledning är endast 2 poäng.

***

Så här ser det ut för senaste omgångarnas serieledare Djurgården – antal poäng efter 17 omgångar varje allsvensk säsong på 2000-talet:

Nyligen hade Djurgården 2021 tagit fler poäng än “Super-Djurgården” från 2003 efter lika många omgångar vilket innebar nya poängrekord. Men nu är det inte längre nya rekord som noteras. Nu är det “Super-Djurgården” som har poängrekordet.

ANNONS

Djurgården 2021 efter 17 omgångar är trots allt ändå bättre poängmässigt än guldlagen från 2002 och 2005.

***

Den 11:e september inleds nästa omgång, den 18:e, av Allsvenskan 2021. Då har vi bland annat derbyt Djurgården–Hammarby.

Publicerad 2021-08-30 kl 23:57

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto