Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Inför Sverige–Spanien ikväll 20:45 - alla inbördes möten

1v

Ikväll ställs Sverige mot Spanien i det pågående kvalet till VM 2022. Avsparkstiden är 20:45 och den stora frågan är kanske hur rimlig chans Sverige kan anses ha att vinna. De tidigare 16 inbördes mötena skvallrar en del om chanserna. Dags att kasta ett öga på alla tidigare inbördes möten samt hur det gått mellan lagen beroende på matchsammanhang.

Först ut – alla tidigare möten:

Senaste segern är fortfarande den där magiska 2–0-segern hösten 2006 på gamla Råsundastadion. Därefter 3 raka förluster följt av 2 raka kryss. Sverige har aldrig haft en längre svit än fem raka utan seger mot Spanien. Det finns en gammal sådan svit (tidigt 50-tal till sent 70-tal) samt den nu levande sviten.

ANNONS

Kanske tar sviten med fem raka utan seger mot Spanien slut ikväll. Kanske förlängs den till nytt rekord. Återstår att se. Sent ikväll vet vi.

***

Det verkligt intressanta för Sverige mot Spanien är hur hemmaplan har visat sig vara till fördel. Titta bara här på Sverige mot Spanien för Sveriges (äkta) borta- respektive hemmamatcher (sommarens EM-match ej medräknad) – både träning och tävling:

Här ser vi hur svårt Sverige har haft mot Spanien borta. Sommarens EM-match, som dock spelades på spansk mark, som ej är medräknad i denna tabell/lista slutade 0–0. Det innebär att Sverige har inte gjort mål mot Spanien i Spanien sedan 1988. Statistiken mot Spanien i Spanien ser inte särskilt kul ut.

Trevligare är dock hemmastatistiken – så här ser den ut:

Sverige har aldrig förlorat mot Spanien på svensk mark. Om denna fina svit håller i sig återstår att se ikväll.

ANNONS

***

Med en blick i “backspegeln” ser det ut som att Sverige har en minst sagt rimlig/god chans att kunna kryssa eller vinna mot Spanien. Risken finns självklart att det blir förlust men Spanien har av någon anledning historiskt sett haft svårt mot Sverige på svensk mark.

***

För svensk del är kvällens match den tredje av sammanlagt åtta matcher i kvalgruppen som består av 5 olika landslag. Gruppettan går direkt till VM 2022 medan grupptvåan går till playoff-spel som avgörs tidigt 2022.

***

Sändande TV-kanal för Sverige–Spanien ikväll är TV4. Försnacket startar 20:00 medan avsparkstiden är satt till 20:45.

Publicerad 2021-09-02 kl 13:54

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto