Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Inför Sverige–Uzbekistan imorgon 15:00 - världsrankingarna grafiskt

Statistikbloggen

Imorgon eftermiddag den 5:e september ställer Sverige ut “bänknötarna” hemma på Friends Arena mot det på världsrankingen klart sämre rankade landslaget Uzbekistan som står för motståndet. Detta är första gången någonsin som länderna möts och därmed finns inga tidigare möten att summera. Däremot ger ländernas utveckling på världsrankingen en god fingervisning om styrkeförhållandet.

Så här tomt ekar tabellen för inbördes möten när det är två landslag som aldrig mötts:

Det enda vi med säkerhet kan konstatera är att det första mötet kommer att spelas imorgon söndag och att det är TV4 som är sändande TV-kanal i Sverige.

Därmed går vi raskt vidare till hur ländernas världsranking utvecklats genom åren:

Sverige är nummer 17 just nu medan Uzbekistan är på plats 83 på Augusti 2021-världsrankingen. Vi ser också att Uzbekistan hade en period mellan VM 2002 och VM 2006 där laget var som bäst rankat. Fram till 2020 i diagrammet ovan avser rankingposition vid respektive års sista rankingtabell.

Annons

En mer detaljerad version av rankingutvecklingen för respektive landslag kommer här:

Här ser vi för varje år tre olika rankingpositioner: den sista tabellen samt bästa respektive sämsta position. För 2021 gäller endast Augusti-rankingen.

***

Ytterligare intressant statistik är att Sverige har hela 6 segrar i rad hemma på Friends: Kroatien 2–1 (NL), Georgien 1–0 (VM-kval), Estland 1–0 (träning), Finland 2–0 (träning), Armenien 3–1 (träning) samt Spanien 2–1 (VM-kval). Senaste förlusten hemma kom den 8:e september 2020: 0–2 mot Portugal (NL, Nations League).

***

Sändande TV-kanal är TV4. Försnacket startar vid 14:30 medan avspark är planerad att ske 15:00 (imorgon söndag den 5:e september).

Publicerad 2021-09-04 16:46

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto