Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Efter omgång 19 av Allsvenskan 2021: guldchanstabellen

10v

AIK är nu åter igen (ensam) serieledare. Laget blev det i omgång 17, tappade positionen till Djurgården i den 18:e (dock som delad serieledare) för att återta ledningen nu i den 19:e. Dags för en ny koll på guldchanstabellen och låta var och en avgöra respektive lags guldchanser.

Först ut – guldchanstabellen:

Nyligen har det varit 3 poäng mellan de fyra topplagen. Men nu är det hela 5 poäng som skiljer. Frågan är om Malmö FF nu är för långt bakom för att kunna komma ikapp och gå om. Lagen på plats 5 och sämre kan dock definitivt räknas bort från guldet även om den så kallade “chansen” ändå finns kvar men i mikroskopisk storlek. Allt detta med statistiken som grund.

ANNONS

***

Nu över till vilka lag som varit serieledare efter 19 omgångar (i 16-lagsallsvenskan) samt hur säsongsfacit blivit:

Hittills har alla serieledare med 2 poängs marginal eller mer efter 19 omgångar vunnit SM-guld. Det innebär dock ingen garanti att AIK, som just nu är serieledare med 2 poängs marginal, kommer att vinna SM-guld. Däremot ser det ut som chansen är god. Hur god kan dock undertecknad inte avgöra.

***

Nu över till Djurgården som har varit serieledare oftast i år – så här har Djurgården presterat under 2000-talet efter 19 spelade matcher varje år:

***

Det – kan – komma att bli en mycket spännande kamp mellan AIK och Djurgården denna höst. Kanske är det mellan just dessa två lag som SM-guldet står.

***

I nästa omgång (22–23:e september) har vi bland annat Kalmar–AIK och Djurgården–Degerfors.

ANNONS
Publicerad 2021-09-20 kl 23:55

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto