Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

AIK-Djurgården imorgon: alla 39 allsvenska möten på 2000-talet

Statistikbloggen

Imorgon söndag den 3:e oktober klockan 15:00 är det planerat för avspark i derbyt AIK–Djurgården på den så kallade “Kompisvallen” i Solna. Det blir lite av ett jubileumsderby eftersom detta blir det 40:e tvillingderbyt på 2000-talet i allsvenskt sammanhang. Inför detta möte är det passande med en koll på alla 39 möten inför inför morgondagens match.

Så här har det gått mellan lagen och allt är i Djurgårdsfavör i tabellen, vilket innebär att den som vill se det i AIK-favör helt enkelt bara behöver se Djurgårdens segrar och förluster som det motsatta:

AIK har ett övertag för både hemma & borta. AIK har av någon anledning presterat betydligt bättre borta än hemma mot Djurgården. Det är ett betydligt jämnare derbyfacit för AIK:s än för Djurgårdens hemmamatcher.

Summeringen ovan visar inget totalt målfacit. Så här ser det ut i form av inbördes tabellrader – åter igen i Djurgårdsfavör:

För AIK:s del gäller det omvända i tabellen ovan.

Totalt är det 8 segrar för Djurgården, 17 segrar för AIK samt 14 kryss. Hur det än går i morgondagens derby kommer AIK att vara tvillingderbykungen i allsvenskt sammanhang på på 2000-talet.

Annons
Publicerad 2021-10-02 18:21

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto