Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Milans redan grusade CL-gulddröm nu totalt pulverisad

5v

Redan efter den första omgångens förlustmatch var det rullgardin ner, efter den andra förlustmatchen grusades drömmen och nu efter gårdagens förlustmatch är gulddrömmen för Milan & Zlatan fullständigt pulveriserad. Detta visar den nästan 30-åriga historiken för alla mästarlag i gruppspelen.

Den första intressanta observationen är att alla mästarlag i Champions Leagues historia har tagit poäng i den första matchen i gruppspelet. I den andra matchen i gruppspelet har mästarlagen tagit poäng 24 gånger av 29. I den tredje matchen har mästarlagen tagit poäng 28 gånger av 29.

Milan som jämförelse har i det pågående gruppspelet har förlorat i den första, andra samt tredje matchen.

ANNONS

Av de 29 mästarlagen har endast fyra av dessa förlorat två eller fler matcher i gruppspelet. Så här gick det för dessa fyra lag i respektives gruppspel:

Efter 3 omgångar/matcher har “de 4 mästarlagen under lupp” 4–9 poäng. Liverpool som är enda mästarlaget med 3 förluster i gruppspelet hade efter 3 omgångar trots allt två segrar, det vill säga en bra start.

Hur man än vrider och vänder ser Milans CL-gulddröm fullständigt pulveriserad ut baserat på statistiken/historiken. Även för Barcelona (som spelar sin tredje match ikväll med avspark 18:45) ser det nattsvart ut att kunna vinna Champions League baserat på statistiken/historiken.

När höstens gruppspel är färdigspelat den 8:e december har vi den första gallringen: missar Milan och/eller Barcelona slutspelet? Därefter blir ny gallring efter varje fas i slutspelet.

ANNONS
Publicerad 2021-10-20 kl 09:14

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto