AIK saknade viktig duo - en värvning till och Bajen går upp

Sundbergs blogg

AIK förlorade med 0-2 mot Kalmar FF. I slutet av den första halvleken fick “Crespo” rött kort och det gjorde att matchen förstördes. Efter utvisningen var Kalmar FF mycket bättre än AIK.

Innan då? Bortalaget var även bäst i den första halvleken. AIK saknade framför allt Robert Åhman Persson på mittfältet och Alexander Milosevic i backlinjen. Solnalaget förlorade för många dueller på mitten och backlinjen gjorde flera felbedömningar och slog bort alldeles för många passningar.
Jag tycker att Lalawélé Atakora var hemmalagets bäste spelare i den första halvleken.

Innan matchen var jag väldigt nyfiken på att se “Crespo”, tyvärr blev det bara en knapp halvlek för nyförvärvet. Han blixtrade till någon gång, men i det stora hela gav han ett ganska mediokert intryck. Men, jag är fortfarande väldigt nyfiken på att se mer av “Crespo”. Vi tar en analys vid ett senare tillfälle.

Noll AIK-mål på Skytteholm. Då slog två gamla AIK-hjältar till. Jos Hooiveld öppnade målskyttet när Southampton besegrade Derby med 4-0 och nu leder laget The Championship, två poäng före West Ham.

Och Ivan Obolo gjorde ett mål när hans Velez Sarsfield besegrade Banfield med 4-0.

Dessutom blev Bojan Djordjic Antwerpens 1000:e spelare.

**************************************************************************

Hammarby förlorade med 0-1 mot Gefle. Jag såg inte matchen själv, men enligt kollega Pershagen såg det helt okej ut. Bajen hade tydligen mycket boll. Det som saknades var spets och målchanser.
Med Max von Schlebrügge klar är defensiven stark. In med en striker och Bajen joggar hem serien. Det går vi all in på. Just nu har jag svårt att se vem som ska göra 15 mål. Det behövs om man ska gå upp i allsvenskan.

Förra året gjorde Magnus Eriksson 15 mål för Åtvidaberg och Fredrik Holster 14 för Sundsvall. Året innan hittade Peter Ijeh rätt 17 gånger för Syrianska. 2009 gjorde Marcus Ekenberg 19 mål för Mjällby. Ja, ni förstår vad jag menar.

******************************************************************************

Assyriska tog årets första efter 3-1 mot division Akropolis. Stefan Batan blev matchhjälte – vänsterbacken drog in en frispark och en straff. Göran Marklund gjorde det sista målet och jag blir inte direkt förvånad över hur det gick till Enligt Assyriskas hemsida tog han ner bollen med bröstet och slog till direkt på volley från cirka 35 meter, bollen gick över målvakten som stod vid straffpunkten.

Martin Fribrock fick spela i en halvlek.

Publicerad 2012-02-19 00:05